Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρεμβάσεις σε Βουλή και Ευρωβουλή

Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στη Θεσσαλία ζητάει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για μέτρα αποκατάστασης αφήνουν ακάλυπτες τις λαϊκές οικογένειες μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ο λαός, τα εργατικά σωματεία, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής κινητοποιούνται και διεκδικούν: Αμεσα μέτρα προστασίας και υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των σεισμόπληκτων. Αμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη αποκατάσταση, μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού».

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την Κομισιόν αν «θα άρει τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός για την κινητοποίηση του "Ταμείου Αλληλεγγύης" της ΕΕ, ώστε να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα τα λαϊκά νοικοκυριά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι πληγέντες για τις ζημιές που υπέστησαν, να αποκατασταθούν οι δημόσιες υποδομές» και «πώς τοποθετείται στο αίτημα να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας».

Επίσης, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Γιάννης Δελής ζητούν να ληφθεί μέριμνα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας, μέσω ποσόστωσης για τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ.

«Θεωρούμε πως το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να φροντίσουν αφενός να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν στην εκπαίδευσή τους όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές της Γ' Λυκείου για την προετοιμασία τους ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων (ενισχυτική διδασκαλία κ.λπ.), αφετέρου να προχωρήσουν στην απλοποίηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων - ποσόστωση για τους σεισμόπληκτους μαθητές», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα για Υγεία - σεισμόπληκτους (2016-06-28 00:00:00.0)
Απαιτούν μέτρα για σεισμόπληκτους μαθητές και σχολεία (2015-03-24 00:00:00.0)
Στην Αθήνα σήμερα για τους μαθητές της Κεφαλονιάς (2014-02-27 00:00:00.0)
Απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο τα αιτήματα των κατοίκων (2014-02-26 00:00:00.0)
Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσής τους (2000-11-29 00:00:00.0)
Δύσκολο παρόν, αβέβαιο μέλλον... (1997-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ