Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαθεσιμότητα και διώξεις

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε χτες ο ανθυπαστυνόμος που καταγράφηκε να ξυλοκοπά βάναυσα τον 29χρονο άντρα, με πτυσσόμενο γκλοπ, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν διαμαρτυρήθηκε για την αυταρχική συμπεριφορά των αστυνομικών σε οικογένειες που ήταν στην πλατεία. Εκτός του αστυνομικού, εξετάζεται με ΕΔΕ και η στάση των υπόλοιπων ενστόλων, ενώ έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σ. Παπαγεωργακοπούλου.

Παράλληλα, χτες ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος ενός 22χρονου που συνελήφθη προχτές στη Νέα Σμύρνη και φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά του αστυνομικού που τραυματίστηκε. Επίσης χτες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη ένας 30χρονος που φέρεται να πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε χτες το βράδυ στη Νίκαια, έπειτα από συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δαβάκη. Προς το τέλος της συγκέντρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών προσπαθώντας να την διαλύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ