Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Θα δώσουν το «παρών» με τα τρακτέρ

Δυναμικό και μαχητικό «παρών» στην παναγροτική εξέγερση των αγροτικών νομών της χώρας, θα δώσουν και οι ξωμάχοι της Βοιωτίας, συμμετέχοντας τη Δευτέρα το πρωί με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα σε δύο συλλαλητήρια που θα γίνουν στη Θήβα με συγκέντρωση στη συνοικία Πυρί και στη Λιβαδειά στον Αη-Γιάννη, στις 11 το πρωί. Αυτή την απόφαση πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών της Βοιωτίας, σε σύσκεψη αγροτικών οργανώσεων του νομού που έγινε τη Δευτέρα στον Αλίαρτο.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε για άλλη μια φορά η αγανάκτηση των αγροτών για τη συνεχιζόμενη πολιτική κοροϊδία της κυβέρνησης, αλλά και του εμπαιγμού απέναντι στους αγρότες των ντόπιων βουλευτών και παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος ιδιαίτερα, αλλά και της δημαγωγίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την οργή των ξωμάχων έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η κυβερνητική αντιμετώπιση για τις καταστροφές που υπέστησαν από την κακοκαιρία που στη Βοιωτία παρουσιάζουν έξαρση στην ελαιοκαλλιέργεια και στα οπωροκηπευτικά. Ολοι άκουσαν για άμεσες καταβολές αποζημιώσεων αλλά ελάχιστα βλέπουν να γίνονται για την καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛ.ΓΑ.

Για την προετοιμασία και την καλή οργάνωση των συλλαλητηρίων έχουν προγραμματιστεί περιοδείες, και επισκέψεις σ' όλα τα αγροτοχώρια των δύο επαρχιών, ενώ την Παρασκευή 25 Γενάρη, στις 11 το πρωί, θα γίνουν δύο μεγάλες συσκέψεις εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, στη Θήβα και στη Λιβαδειά, στα γραφεία των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών. Στο στάδιο της προετοιμασίας, για τη συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Δευτέρας, βρίσκονται και οι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Ηδη, στην περιοχή Μαντουδίου, αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί έχουν πάρει πρωτοβουλία και καλούν σε πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 25 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα στην Κόρινθο. Μείζον πρόβλημα και για τους αγρότες όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της Εύβοιας, αποτελεί η ολοσχερής, σχεδόν, καταστροφή της παραγωγής στην ελαιοκαλλιέργεια, τα οπωροκηπευτικά, τα σιτηρά, αλλά και οι σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι.

Ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς που είχε επισκεφθεί τη Χαλκίδα τις ημέρες του χιονιά, είχε υποσχεθεί άμεση καταγραφή και αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες. Κάτι τέτοιο, όμως, φαντάζει «όνειρο θερινής νυκτός» για τους αγρότες, αφού 15 ημέρες μετά, μόνο ορισμένα συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν κάνει την εμφάνισή τους για την εκτίμηση του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου, ενώ δε γίνεται λόγος για εκτίμηση του απολεσθέντος ελαιοκάρπου και της λοιπής φυτικής παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ