Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενόχλησε η ανάδειξη του σύγχρονου περιεχομένου της επετείου

Η εικαστική παρέμβαση της Οργάνωσης της ΚΝΕ
Η εικαστική παρέμβαση της Οργάνωσης της ΚΝΕ
Τον βανδαλισμό της εικαστικής παρέμβασης που φιλοτέχνησαν μέλη της ΚΝΕ στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 καταγγέλλει η ΤΟ Φιλοσοφικής της ΚΝΕ.

Η Οργάνωση θυμίζει πως «σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν να αναδειχθούν το σύγχρονο περιεχόμενο και τα διδάγματα της επετείου. Να αποτελέσει αφορμή, ειδικά για τους αυριανούς ιστορικούς και εκπαιδευτικούς, για προβληματισμό και σκέψη πάνω στα σύγχρονα διδάγματα της επαναστατικής πάλης, της πάλης του καινούργιου απέναντι στο παλιό για την κίνηση της Ιστορίας προς τα μπρος, κόντρα στους εκφραστές της συντήρησης και του συμβιβασμού. Να αντιληφθούν πως η ίδια η ανερχόμενη αστική τάξη, η οποία διακήρυττε με ορμή και αποφασιστικότητα την επαναστατική ανατροπή της τυραννίας του σουλτάνου και των οθωμανικών φεουδαρχικών δεσμών, είναι η ίδια που σήμερα προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, να κρατήσει πίσω τους τροχούς της Ιστορίας. Γι' αυτό και παρουσιάζει την εξουσία της αιώνια, όπως έκαναν κάποτε και οι βασιλιάδες, οι ευγενείς και οι φεουδάρχες, προτού δουν τους θρόνους και την εξουσία τους να συντρίβονται από τους αναπόδραστους νόμους της κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης».

Οπως τονίζει η ΤΟ Φιλοσοφικής, «ενοχλούν το πάντα επίκαιρο μήνυμα της επανάστασης ενάντια στην εκάστοτε εξουσία, η πάλη για μια άλλη κοινωνία, που στο επίκεντρό της θα έχει τον ίδιο τον άνθρωπο, η πρόταση για την ολόπλευρη προετοιμασία της πρωτοπορίας, όλων των αγωνιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων για την αντεπίθεση, φωτίζοντας το δρόμο για την επαναστατική κατάκτηση της εργατικής εξουσίας ως μοναδική προοδευτική απάντηση απέναντι στο γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Φιλοσοφική Σχολή, στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δείχνοντας πίστη στην εργατική τάξη και την Ιστορία της, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να νικήσει η ζωή, για μια άλλη κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό», αναφέρεται στο σχόλιο της ΤΟ Φιλοσοφικής Αθήνας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ