Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Συνεχίζονται οι απολύσεις και διώξεις υγειονομικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση προχωρά τη Δευτέρα 12 Απρίλη, στις 12.30 το μεσημέρι, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, με αφορμή την κλήση σε απολογία για τέλεση «πειθαρχικού παραπτώματος» και με σκοπό τη δίωξη - καθ' υπόδειξη του εργολάβου στην καθαριότητα - του Θωμά Δημουλά, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση παύση της διαδικασίας.

Το «παράπτωμα» που διέπραξε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι ότι τα έβαλε με την εργολαβική εταιρεία, διεκδικώντας τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες στο σωματείο για κινδύνους διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εταιρεία παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μάσκες κ.λπ.) με το σταγονόμετρο (ένα ζευγάρι γάντια το 8ωρο και μία μάσκα ή και καθόλου) και μετακινεί το προσωπικό της από τμήμα σε τμήμα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γεγονός που έχει ήδη καταγγελθεί εγγράφως άπειρες φορές.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, «στις 6/4/21 ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Χατζηκώστα" υλοποίησε τελικά την απειλή του απολύοντας την συνάδελφο επικουρική γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου. Είναι η δεύτερη επιλεκτική, εκδικητική απόλυση επικουρικού γιατρού με παραβίαση της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης της ίδιας της κυβέρνησης, που προβλέπει παράταση θητείας όλων των επικουρικών γιατρών ως 31/10/21».

«Οπως και στην περίπτωση του Κώστα Καταραχιά -συνεχίζει η ανακοίνωση- έτσι και εδώ η απόλυση ήταν καθαρά εκδικητική γιατί η συνάδελφος "δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις" και διεκδίκησε την επιστημονική της αξιοπρέπεια απαιτώντας την λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος και στην συνέχεια απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας για άδειες ειδικού σκοπού ως εργαζόμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, γονέα μονογονεϊκής οικογένειας». Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα την απαράδεκτη απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ