Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ
«Οχι» στην εγκατάσταση μονάδων καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων

Σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και το συντονισμό δράσεων ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στην ΒΙΠΕΘ Σίνδου, που βλάπτουν σοβαρά την υγεία και καταστρέφουν το περιβάλλον, καλούν σωματεία και φορείς του δήμου Δέλτα, την Κυριακή 11 Απρίλη στις 11 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.

Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Γραφικών Τεχνών - Τύπου - Χάρτου, Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Επίσης, η Ομάδα Γυναικών δήμου Δέλτα (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Διαβατών και ο Πυγμαχικός Σύλλογος Βαθύλακου «Η ΠΥΓΜΗ».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν «πρόκληση τον σχεδιασμό για εγκατάσταση νέων και τόσο ρυπογόνων μονάδων σε μια περιοχή επιβαρυμένη από την ήδη υφιστάμενη βιομηχανική δραστηριότητα, από την αέρια ρύπανση των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ που ακόμα δεν ολοκλήρωσαν τη λήψη των απαραίτητων μέτρων».

Και σημειώνουν ότι «πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλη την περιοχή της Σίνδου και των γύρω περιοχών. Να διώξουμε τον καρκίνο από τις γειτονιές μας, από τους χώρους δουλειάς που συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι.

Απαιτούμε τώρα ουσιαστική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, με την ενίσχυση και αναβάθμιση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγειάς, ειδικότερα των Κέντρων Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας, με τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Σίνδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ