Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΠΑΚ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Επικίνδυνη η γραμμή της «ατομικής ευθύνης» μέσα από τα self test

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Φαρμακοποιών την απόφαση της κυβέρνησης για τη διάθεση των self test αυτοδιάγνωσης για τον κορονοϊό μέσω των φαρμακείων, καθώς και τη θέση που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για πώληση και διενέργεια των test.

Η κυβέρνηση - σχολιάζει η ΔΗΠΑΚ - παραμένει πιστή «στη γραμμή της ατομικής ευθύνης, καθώς ο σχεδιασμός της για τα self test είναι ο πολίτης να κάνει ο ίδιος το τεστ και κατόπιν ο ίδιος να το αξιολογεί και να πράττει αναλόγως, χωρίς καμία επιστημονική φροντίδα. Αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες, αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που επιστρατεύει αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, προκλητικός εμπαιγμός και στάχτη στα μάτια...». Προσθέτει δε ότι «η πλειοψηφία του ΠΦΣ έχει φέρει τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς σε δύσκολη θέση. Με την αποδοχή και στήριξη της μαζικής διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, ακόμα κι αν γίνουν δεκτοί οι όροι που θέτει η ηγεσία του ΠΦΣ, βάζει πλάτη να προχωρήσει μία διαδικασία αυτοδιάγνωσης η οποία περιβάλλεται από σοβαρά επιστημονικά προβλήματα, αλλά κυρίως βάζει πλάτη στο να περάσει η πολιτική της ατομικής ευθύνης που προωθεί ή κυβέρνηση καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας».

Η ΔΗΠΑΚ προβάλλει τις εξής διεκδικήσεις: Μαζικά αξιόπιστα τεστ ανάλογα με τις επιστημονικές τους ενδείξεις από Κέντρα Υγείας και δομές δημόσιας Υγείας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, να αξιοποιηθούν με επίταξη ιδιωτικοί όμιλοι - αλυσίδες διαγνωστικών που θησαυρίζουν και μέσα στην πανδημία πουλώντας πανάκριβα τα διαγνωστικά τεστ. Αμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, όλων των ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ, ΜΑΦ, χειρουργείων και διαγνωστικών αλυσίδων, διαγνωστικών τεστ κ.λπ., για να διασφαλιστούν υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Αμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να ανοίξουν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία, και οι δομές ΠΦΥ που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοποίηση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο ενίσχυσης κυρίως των μονάδων ΠΦΥ, αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων, για την περίθαλψη όλων των ασθενών, και όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα. Μέτρα για την προστασία της υγείας των φαρμακοποιών, στήριξη και αποτελεσματική συμβολή με δωρεάν συστηματικά τεστ, δωρεάν διάθεση αποτελεσματικής και αξιόπιστης μάσκας χειρουργικής και υψηλής προστασίας για χρήση όπου ενδείκνυται σε όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ