Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Τραγική παραμένει η κατάσταση στις συγκοινωνίες

Την ώρα που καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θάνατοι καθημερινά, η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες παραμένει τραγική, με την κυβέρνηση να μην έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πύκνωση των δρομολογίων, μετατρέποντας τα οχήματα σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω συνωστισμού.

Στα τρόλεϊ, για παράδειγμα, ιδιαίτερα από τη μέρα που άνοιξε το εμπόριο, επικρατεί ένα μπάχαλο. Σύμφωνα με καταγγελίες, οδηγοί αναγκάζονται να μη σταματούν σε στάσεις λόγω της υπερπληρότητας. Οι ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν κενά σε γραμμές που προσπαθούν να καλυφθούν με «μπαλώματα», μετακινώντας οδηγούς από άλλες γραμμές, μετακυλίοντας έτσι αλλού τα κενά.

Παράλληλα, ενώ έχουν γίνει 70 προσλήψεις οδηγών, δεν έχουν πιάσει ακόμα τιμόνι γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί μια σειρά από διαδικασίες.

Ετσι, δεν εκτελούνται καθημερινά περίπου το 25% των βαρδιών. Ομως, ακόμα και αν εκτελεστούν είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες του λαού καθώς το συγκοινωνιακό έργο έχει συρρικνωθεί πριν από την πανδημία λόγω της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή. Πολιτική που κριτήριο για τη λειτουργία των συγκοινωνιών έχει την επιχειρηματική λειτουργία τους, τη λογική «κόστους - οφέλους». Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως δικαιολογία για τη μεγαλύτερη συμμετοχή και ανάμειξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες (ανάθεση δρομολογίων σε ΚΤΕΛ, μίσθωση οχημάτων και τεχνική υποστήριξή τους από ιδιωτικές επιχειρήσεις).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ