Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις 6 Μάη η πρώτη απεργιακή απάντηση στον νόμο - έκτρωμα!

  • «Ντόμινο» απεργιακών αποφάσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα
  • Στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας

Με αποφάσεις για την προκήρυξη απεργίας την Πέμπτη 6 Μάη, με πολύμορφη δράση για την προετοιμασία της και πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους, κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα οργανώνουν τον απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»: Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκεται στην προμετωπίδα των εξορμήσεων, των περιοδειών και εκδηλώσεων που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων που συνεχίζονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, ευθυγραμμιζόμενες στην ...προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς, πολλαπλασιάζονται τα συνδικάτα που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται δεκάδες απεργιακές αποφάσεις, που σημαίνουν συναγερμό ξεσηκωμού, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, ενώ το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα.

Ενισχύεται το απεργιακό μέτωπο

24ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο προκήρυξε χτες η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη, στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ενώ, στα απεργιακά καλέσματα προστίθενται κλαδικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα:

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) με ομόφωνη απόφαση καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία και τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Απεργιακή απόφαση έχει πάρει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καλεί σε απεργία στις 6 Μάη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία του.

Απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και καλεί σε συγκέντρωση στις 6 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του, σχεδιάζει εκδηλώσεις και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, ενώ την Τετάρτη 5 Μάη καλεί σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εξορμήσεις και συσκέψεις προγραμματίζει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), όπως συνέλευση των εργαζομένων στη ΣΟΛ (Σάββατο 17 Απρίλη, 5.30 μ.μ., στην ΠΕΚΑΜ) και συσκέψεις στις δυτικές συνοικίες (24/4, Περιστέρι), βόρειες συνοικίες (24/4, Νέα Ιωνία) και Πειραιά (25/4).

Απόφαση για απεργία στις 6 Μάη έχει ήδη πάρει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε ξεσηκωμό, ενώ οργανώνει και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την επόμενη βδομάδα. Αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

«Στις 6 Μάη απεργούμε!», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους με μαζικές διαδικασίες και όλα τα μέτρα προστασίας.

«Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές», σημειώνει στο απεργιακό του κάλεσμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» προκηρύσσει απεργία και καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Μουσείο Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο).

Πρόγραμμα εξορμήσεων έχει αποφασίσει, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Τη Δευτέρα 19 Απρίλη εξορμήσεις θα γίνουν σε Τράπεζα Ελλάδος (κεντρικό κατάστημα), PDS Καλλιθέας, Τράπεζα Πειραιώς (κατάστημα Πειραιά). Την Τρίτη 20 Απρίλη σε ALPHA BANK (Λ. Συγγρού και Πανεπιστημίου), Τράπεζα Πειραιώς (Πανεπιστημίου και «Ερρίκος Ντυνάν»), Τράπεζα Ελλάδος (κατάστημα Αμερικής). Την Τετάρτη 21 Απρίλη σε «Mellon», «Dο Value», Alpha Bank (Λ. Αθηνών), ΕΤΕ Σταδίου, Τράπεζα Πειραιώς (Λένορμαν και Βριλήσσια), Τράπεζα Ελλάδος (Χολαργός). Την Πέμπτη 22 Απρίλη σε New SIA (Κρυονέρι), δικηγορικό γραφείο Ανδρικόπουλος, ΕΤΕ (Λ. Αθηνών), Τράπεζα Πειραιώς (Χολαργός), Eurobank (Ν. Ιωνία). Την Παρασκευή 23 Απρίλη σε ALPHA BANK («Παπαστράτος»), New SIA (Αγιος Στέφανος), δικηγορικό γραφείο Χαρακτηνιώτης, Europhone banking. Επίσης το Σωματείο καλεί στις 27 Απρίλη σε σύσκεψη των εργαζομένων στην PDS.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν ακόμα πάρει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, τα Συνδικάτα Φαρμάκου Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «Μπέριγκερ», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Σε Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) επίσης αποφάσισε να προκηρύξει απεργία για τις 6 Μάη.

Σε αγωνιστικό βηματισμό βρίσκει η Πρωτομαγιά τα σωματεία σε Επισιτισμό - Τουρισμό

Με νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 20 Απρίλη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό - Επισιτισμό και τα σωματεία τους τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

«Για εμάς ένα είναι το πρωτόκολλο: Ολοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη σωματείων της Αττικής.

Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και τα επιχειρησιακά σωματεία προετοιμάζουν με συσκέψεις σε όλο το νησί την κινητοποίησή τους στις 20 Απρίλη, ενώ σχεδιάζουν εκδηλώσεις το Σάββατο 1η Μάη και προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Σε συγκέντρωση στις 20 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό Χανίων.

«Ως εδώ», λένε οι εμποροϋπάλληλοι και τα σωματεία τους

Μέρα κινητοποιήσεων οργανώνουν την Πέμπτη 22 Απρίλη τα κλαδικά σωματεία στο Εμπόριο που δραστηριοποιούνται στην Αττική, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) για τη συγκεκριμένη μέρα.

Την απόφαση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες τη συγκεκριμένη μέρα έχουν πάρει από κοινού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» συμμετέχει με απόφασή του στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ