Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις με αιτήματα για την επιβίωσή τους

Με μια σειρά από πολύμορφες δραστηριότητες οι βιοπαλαιστές αγρότες αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματά τους και παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που τους στερεί μια αξιοπρεπή ζωή, τους σπρώχνει σε μεγαλύτερη φτώχεια, απειλώντας ακόμα και την επιβίωσή τους. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μάη, τονίζοντας ότι «μπορούμε με τους αγώνες μας, την οργάνωση και την κοινή δράση με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων να δώσουμε δύναμη και προοπτική στις διεκδικήσεις μας».

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή οι ροδακινοπαραγωγοί του Λουτρού Ημαθίας πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση με τρακτέρ, με αφορμή τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειες από τον παγετό, ζητώντας δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, καθώς όπως τόνισαν «αν δεν αποζημιωθούμε άμεσα από τον ΕΛΓΑ και συνεχιστεί η ίδια τακτική με την καταβολή των αποζημιώσεων, τότε δεν χάνουμε μόνο τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, αλλά πολλοί από εμάς και την επόμενη».

Σήμερα στις 11 π.μ. διοργανώνεται συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρινιάς», Δυτικής Αχαΐας, Πάτρας και Ωλενίας.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι μεταξύ άλλων διεκδικούν κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περσινή σοδειά για τα οινοποιήσιμα σταφύλια και την εξευτελιστική τιμή του ελαιόλαδου. Ταυτόχρονα ζητάνε μείωση του κόστους παραγωγής, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.

Για τους δασικούς χάρτες

Στην Κέρκυρα, σήμερα στις 11 π.μ. η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας διοργανώνει κινητοποίηση με αγροτικά και ΙΧ, με προσυγκέντρωση στο αεροδρόμιο, ενάντια στην αρπαγή της γης προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων με «εργαλείο» τους δασικούς χάρτες.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «στόχος δεν είναι η προστασία των δασών, αλλά η συγκέντρωση γης και οι επενδύσεις κεφαλαίων που "λιμνάζουν" στα συρτάρια των μονοπωλιακών ομίλων. Ηδη με προηγούμενο νόμο επιτρέπεται η δόμηση για μεγάλες επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις και περιοχές Natura. Ακόμα, η κύρωση των δασικών χαρτών θα επιφέρει νέα χαράτσια στα ήδη υπερχαρατσωμένα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία με την ανάρτησή τους καλούνται να πληρώσουν για να υποβάλουν αντιρρήσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί φτωχοί αγρότες, μικροϊδιοκτήτες να μην μπορούν να προβούν στις απαραίτητες ενστάσεις λόγω αυξημένου κόστους και να χάσουν την ιδιοκτησία τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένουν στον δρόμο του αγώνα απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία (2023-12-21 00:00:00.0)
Εκτεθειμένοι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ (2021-09-23 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωσή τους (2021-04-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για ζητήματα που «καίνε» τους βιοπαλαιστές αγρότες (2021-03-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στους δρόμους του αγώνα (2017-06-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις μικρομεσαίων αγροτών (2017-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ