Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας «A Symphony» που ήταν αγκυροβολημένο στο κινεζικό λιμάνι του Τσινγκντάο συγκρούστηκε χτες με το φορτηγό πλοίο «Sea Justice», με αποτέλεσμα την πρόκληση ρωγμής και διαρροή πετρελαίου στον ωκεανό. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του τάνκερ, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Η έκταση της πετρελαιοκηλίδας δεν ήταν εύκολο να διασταυρωθεί λόγω της αυξημένης ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Τουλάχιστον 5 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις κατά του «Στρατιωτικού Συμβουλίου» που με επικεφαλής τον Μαχάματ Ιντρίς Ντεμπί, γιο του αποβιώσαντος Προέδρου, Ιντρίς Ντεμπί, διέλυσε τη Βουλή και ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του Προέδρου πριν μία βδομάδα. Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν η ΕΕ και σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Πρόεδροι Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ΛΔ Κονγκό, Φέλιξ Τσισεκέντι, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χτες στο Παρίσι, ζητώντας το σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας».

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Περίπολος κατά της λαθροθηρίας, που συνοδευόταν από Δυτικούς δημοσιογράφους, έγινε στόχος επίθεσης τη Δευτέρα σε εθνικό δρυμό της ανατολικής Μπουρκίνα Φάσο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις όμηροι (δύο Ισπανοί και ένας Ιρλανδός) και άλλοι τέσσερις να κηρυχθούν αγνοούμενοι.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ενα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος της λιβανέζικης Χεζμπολάχ που πετούσε πάνω από το βόρειο Ισραήλ ανέφερε ότι κατέρριψε χτες ο ισραηλινός στρατός. Σε σχετική ανακοίνωση ανέφεραν πως νωρίτερα στρατιώτες εντόπισαν ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ, που είχε καταρριφθεί στα σύνορα πριν από πολλές βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ