Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός ο νικητής της 9ης Μάη

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΚΟ Ασπροπύργου με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη

Μαζική εκδήλωση, αφιερωμένη στην 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, στην πλατεία Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή Γκορυτσά, η ΚΟ Ασπροπύργου του ΚΚΕ. Στην πλατεία αλλά και τους δρόμους γύρω από αυτή συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην τεράστια προσφορά των γυναικών στην εποποιία του Κόκκινου Στρατού, είτε ως μαχητριών, είτε ως ελεύθερων σκοπευτών, ακόμα και πιλότων πολεμικών αεροπλάνων για πρώτη φορά στον κόσμο, είτε στα μετόπισθεν μέσα στα εργοστάσια και σε ιδιαίτερα σκληρές δουλειές, αντικαθιστώντας επάξια τους άντρες που πολεμούσαν στο μέτωπο, είτε στην αγροτική παραγωγή.

Εδωσε απάντηση στους τόνους ψεμάτων, λάσπης και συκοφαντιών, που συνεχίζουν να αναπαράγουν οι απολογητές του συστήματος, οι φασίστες, για δήθεν διώξεις του σοβιετικού καθεστώτος απέναντι στους Ελληνες και τους Ελληνες του Πόντου που συμμετείχαν στον Μεγάλο Πόλεμο απέναντι στον φασισμό, ναζισμό. Ενώ τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει η νίκη της 9ης Μάη, η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, αν δίπλα στην εποποιία του Κόκκινου Στρατού δεν βρίσκονταν και τα αντιστασιακά κινήματα με τον πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. «Το Κόμμα μας στην Ελλάδα είναι υπερήφανο που αποτέλεσε την ψυχή, τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων όπως ήταν η Εθνική Αλληλεγγύη, η ΟΠΛΑ και άλλες τόσες οργανώσεις. Τα χιλιάδες μέλη του με την ηρωική τους δράση και θυσία έγραψαν από τις πιο χρυσές σελίδες της 100χρονης Ιστορίας μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε ότι οι σημερινές εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο πιο επιθετικά τις αντιθέσεις και αντιφάσεις του καπιταλισμού, με τους σφοδρούς ανταγωνισμούς, τη νέα βαθύτερη καπιταλιστική κρίση που μπορούν να καταλήξουν σε πιο γενικευμένη σύγκρουση, τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης, τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία που συνοδεύονται από σφοδρό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και «προσδίδουν ακόμα περισσότερη σημασία στην Ιστορία και τα διδάγματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

«Η 9η Μάη - τόνισε - εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να τη δοκιμάσουν ξανά οι λαοί με την πάλη, την οργάνωσή τους, για να μην πληρώσουμε ξανά στη νέα καπιταλιστική κρίση, για να φέρουμε στο προσκήνιο των εξελίξεων την ανάγκη της εποχής μας, τον αγώνα για το σοσιαλισμό», γιατί «κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι αυτή η νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα μπορούσε να γίνει αν στην ΕΣΣΔ δεν οικοδομούνταν ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι ο νικητής της 9ης Μάη. Τη νίκη του σοσιαλισμού - κομμουνισμού γιορτάζουμε την 9η Μάη, και αυτό το λέμε σε όλες τις προσπάθειες παραχάραξης και αλλαγής της Ιστορίας που επιδιώκεται», τόνισε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και Χρ. Τσοκάνης, στέλεχος του ΚΚΕ. Εγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Γενοκτονίας που βρίσκεται στην πλατεία, ενώ προβλήθηκε και σχετικό ντοκιμαντέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ