Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Δίαυλος επικοινωνίας του ναζιστή φυγόποινου με κρατικούς παράγοντες;

ΚΚΕ: Να απαντήσει συγκεκριμένα η κυβέρνηση

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τη δήλωση του συνηγόρου του καταζητούμενου υπαρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και φυγόποινου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 8 Μάη. Σύμφωνα με τον Περικλή Σταυριανάκη, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του καταδικασμένου για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν ανακοινώθηκε η απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, και «κρατικού παράγοντα».

Αναλυτικά, ο νομικός εκπρόσωπος του ναζιστή Παππά σημειώνει: «Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Ομως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Ερωτηθείσα χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αρνήθηκε ότι γίνεται διαπραγμάτευση με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη. «Αναζητείται και θα συλληφθεί», απάντησε, κατά τις γνωστές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, χαρακτηρίζοντας τέτοιες πληροφορίες «σενάρια εκτός πραγματικότητας», την ώρα που η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος ναζιστής δεν έχει συλληφθεί ακόμα.

Σε σχόλιό του για τη δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου Χρ. Παππά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή εγκληματία Χρήστου Παππά ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση "κρατικού παράγοντα" να παραδοθεί και ότι αυτό "θα ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του", η οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, η οποία έχει έτσι κι αλλιώς σοβαρές ευθύνες για το απαράδεκτο γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς δεν έχει ακόμα συλληφθεί επτά μήνες μετά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη, είναι βαθιά εκτεθειμένη. Οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί και να απαντήσει συγκεκριμένα αν διαπραγματεύεται με τον φυγόποινο ναζιστή εγκληματία, και αν ναι, σε ποια βάση και με τι είδους ανταλλάγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ