Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα του Α. Οτσαλάν

Με μήνυμά του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μέσω των δικηγόρων του, στις 23 του Γενάρη 2002, το οποίο δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της η Κουρδική Δημοκρατική Λαϊκή Ενωση, απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Κατ' αρχάς θα ήθελα πολύ να απολογηθώ εκεί στη δίκη που γίνεται στην Αθήνα για την υπόθεσή μου. Η συνωμοσία σχετικά με την απαγωγή μου είναι εντελώς παράνομη και είναι ένα πολύ βαθύ πλήγμα προς την αξιοπρέπεια της ιστορίας του ελληνικού λαού. Επίσης η συνωμοσία που εξελίχθηκε εναντίον μου είναι ασύμφορη ως προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Στη δίκη που γίνεται στην Αθήνα, αναφέρει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, «πρέπει να ακουστούν οι απολογίες μου καθώς επίσης να ακουστούν οι μάρτυρες που υπάρχουν και πρέπει να διαλευκανθεί όλη η υπόθεση. Ολα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα σε βάρος μου είναι παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Και καταλήγει ο Α. Οτσαλάν: «Είναι γνωστό το γεγονός πως με απατούσαν, το πώς με πρόδωσαν και το πώς με παρέδωσαν, όλα αυτά είναι έγκλημα. Υπάρχουν μάρτυρες για όλα αυτά... Ο Πάγκαλος, ο Καλενδερίδης κλπ... Υπάρχουν αυτοί που με προσκάλεσαν... Πρέπει να αποκαλυφθούν όλα αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ