Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί εθελοντισμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η πρώτη αγωνιστική διεκδίκηση αιτημάτων από διοικητή (μάνατζερ) δημόσιου νοσοκομείου έγινε απ' τους εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού» την περασμένη Παρασκευή.

Ο «Ευαγγελισμός» δέχεται το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης της χώρας. Σε κάθε εφημερία δέχεται κοντά στους 1.500 αρρώστους στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ σε ετήσια βάση νοσηλεύει τόσες χιλιάδες, όσοι είναι οι κάτοικοι του Νομού Γρεβενών. Αυτό το νοσηλευτικό φορτίο το μοιράζονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό και για να τα βγάλουν πέρα τρέχουν με ταχύτητα ...τούρμπο. Και ποια η ανταμοιβή τους; Εκτός απ' την ευτέλεια της εισοδηματικής πολιτικής, η κυβέρνηση τούς προσφέρει και τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, όπου - με εθελοντική συμμετοχή, όπως λέει η κυβέρνηση - θα συμπληρώσουν το εισόδημά τους από τις επισκέψεις που θα πληρώσουν οι ασθενείς.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» δεν έχασαν το φιλότιμό τους. Η διοίκηση του σωματείου τους δήλωσε στο μάνατζερ ότι είναι διατεθειμένη να κάνει εθελοντικά - αλλά με όρους κινήματος - ιατρεία στο Λαύριο και στους σεισμόπληκτους για να μην αναγκαστούν να έρθουν και να πληρώσουν στα ιδιωτικά ιατρεία που καθιερώνει η κυβέρνηση. Ηταν μια δήλωση, που τη χειροκρότησαν πάνω από τρακόσιοι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Αυτός είναι ο άδολος εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη, ταυτόχρονα, και η στήλη τα χειροκροτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ