Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ
Παραμένουν τα προβλήματα για τους 1.400 ξεριζωμένους

Κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους πρόσφυγες

Τη δομή προσφύγων - μεταναστών στο Κουτσόχερο, όπου υπολογίζεται ότι φιλοξενούνται σήμερα περίπου 1.400 πρόσφυγες, επισκέφτηκε την Τετάρτη κλιμάκιο της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή και τους εργαζόμενους της δομής, ενώ μοίρασε και την ανακοίνωση του Κόμματος στους πρόσφυγες που ήταν τυπωμένη σε διάφορες γλώσσες.

Τα στελέχη του Κόμματος διαπίστωσαν πως η οποιαδήποτε ανακούφιση, ιδιαίτερα στις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων, βασίζεται στην προσωπική συνεισφορά του υγειονομικού προσωπικού, στο φιλότιμο και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Επίσης, παραμένει πρόβλημα η έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των προσφυγόπουλων τους μήνες που ήταν κλειστά τα σχολεία, τη μεταφορά των προσφύγων στην πόλη, στο νοσοκομείο και αλλού. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ενεργός εμπλοκή των διαφόρων ΜΚΟ, στη διαχείριση των όποιων προβλημάτων, που χρηματοδοτούνται αδρά, κερδοσκοπώντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στις ρίζες του προβλήματος, που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, εν μέσω της εξελισσόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η απαράδεκτη εργαλειοποίηση του Προσφυγικού στα γεωπολιτικά παζάρια, για τα οποία έχουν ευθύνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις που μπλέκουν τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η φτώχεια, που βασιλεύει σε πάρα πολλές χώρες και οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους - συμβασιούχους της δομής, όπου διαπιστώθηκε η εργασιακή ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν με το διαφαινόμενο τέλος των προγραμμάτων. Από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες αυτοί που 4 χρόνια τώρα στηρίζουν τους πρόσφυγες στην αντιμετώπιση της σκληρής καθημερινότητάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ