Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΟΣ «ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ TRAVEL»
Στον αέρα 3.000 εργαζόμενοι στο ... «θαύμα του τουρισμού»

Ανάστατοι είναι οι χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι του ομίλου «Μουζενίδη Travel», αλλά και επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς η εταιρεία έχει αναστείλει την παροχή τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έως τις 9 Ιούλη 2021 και με δικαστική απόφαση τέθηκε σε καθεστώς προστασίας και εξυγίανσης, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο όμιλος είναι από τους μεγαλύτερους διοργανωτές ταξιδιών, διακινεί ετησίως πάνω από 500.000 χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας, συνεργάζεται με περίπου 1.400 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ διαθέτει μια σειρά εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών κ.α.

Σ' αυτόν ανήκει η αεροπορική εταιρεία «Ellinair» και η εκμετάλλευση δεκάδων ξενοδοχείων (ΒΟΜΟ Hotels, κ.ά.). Απασχολεί περίπου 3.000 άτομα μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Το οικονομικό άνοιγμα της εταιρείας υπολογίζεται στα 90 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες κυρίως στη Χαλκιδική και στην Κρήτη. Οι υποχρεώσεις του αφορούν κυρίως απλήρωτο προσωπικό, απλήρωτα μισθώματα στα ξενοδοχεία του ομίλου εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η αεροπορική εταιρεία «Ellinair» εξακολουθεί να μην εκτελεί πτητικό έργο και να έχει το προσωπικό σε αναστολή εργασίας. Τα τέσσερα αεροσκάφη που έχει η εταιρεία, είναι με σύμβαση μίσθωσης leasing.

Οπως αναφέρει ο όμιλος, οι εξελίξεις συνδέονται με την πανδημία αλλά κυρίως με το γεγονός ότι «και φέτος, τη θερινή περίοδο 2021, οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε ποσοστό 90% και κυρίως η αγορά της Ρωσίας, συνεχίζει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα, μη απελευθερώνοντας το σύνολο των εμπορικών πτήσεων από και προς Ρωσία».

Τα όσα συμβαίνουν στον όμιλο «Μουζενίδη», αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων στην τουριστική αγορά, ενώ ήδη τις επιπτώσεις βιώνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που μένουν ξεκρέμαστοι και καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό για το «θαύμα του τουρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ