Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» από τη ζωή η σ. Ελενα Λαζαρίδου

Η ΚΟΒ Ταύρου με θλίψη αποχαιρετά την συντρόφισσα Ελενα Λαζαρίδου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 21/6 και κηδεύτηκε την Τετάρτη, στον Ι.Ν. της Παναγίτσας στον Ταύρο και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Η Ελενα Λαζαρίδου γεννήθηκε και έζησε στο Κοκκάρι της Σάμου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60. Στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε και έφυγε για την Αφρική με τη μόλις 9 μηνών κόρη της Αγγελική. Εκεί, αφού απέκτησε και τον γιο της Δημήτρη, βιοπάλεψε για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά, ολομόναχη. Οι δύσκολες συνθήκες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη την «έφεραν» ένα βήμα πιο κοντά στη διαμόρφωση της ταξικής της συνείδησης.

Το 1973, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της - σ. Χρ. Λαζαρίδη. Εκείνη την περίοδο είχε και την πρώτη επαφή με το εργατικό κίνημα. Μετά από τρία χρόνια οργανώθηκε στο Κόμμα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και του Συλλόγου Γυναικών αλλά και της Επιτροπής Ειρήνης Ταύρου. Πάντα δραστήρια και με συνέπεια, άφησε το «αποτύπωμά» της στις μάχες που έδωσε το εργατικό - λαϊκό κίνημα. «Αγκάλιαζε» με ζεστασιά τη νεολαία και βοηθούσε στην ενσωμάτωση των νέων κομματικών μελών στην Οργάνωση.

Η δράση της πλούσια και η ίδια αταλάντευτη μέχρι το τέλος, αγωνίστηκε με πίστη και με πείσμα για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο! Για μία κοινωνία σοσιαλιστική - κομμουνιστική!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ