Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο συναντήθηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση μεικτής επιτροπής για την εξέταση όλων των ζητημάτων πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, για επίσκεψη στην Ελλάδα. Επίσης, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος τόνισαν την «επιτακτική ανάγκη» εμβολιασμού των πολιτών, με τον πρωθυπουργό να ζητά την «παρότρυνση» «και ενδεχομένως μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα». Ο Ιερώνυμος συμφώνησε λέγοντας ότι «είναι απαραίτητη η συνεργασία της πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη μια εκτεταμένη προσπάθεια της Εκκλησίας να εκποιήσει μεγάλα τμήματα - φιλέτα της λεγόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Μάρτη ξεκίνησε η διαδικασία από την ΕΚΥΟ με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος γι' αυτό το θέμα. Αυτήν τη στιγμή ήδη αρκετά επιχειρηματικά σχήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, κυρίως για «φιλέτα» στην περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Πολλά μάλιστα από αυτά είναι «πολεοδομικώς ατακτοποίητα», πράγμα που σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες, απαιτείται παρέμβαση των δημόσιων φορέων (υπουργεία, δήμοι κ.λπ.)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ