Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Συμβασιούχος γιατρός ο νέος πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων

Αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης ο ακούραστος αγωνιστής γιατρός Ηλίας Σιώρας

Με αφορμή την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Ηλία Σιώρα από τη θέση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και την εκλογή του Γιώργου Φερεντίνου, η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού» σημειώνει για την πορεία του Ηλ. Σιώρα: «Ολα αυτά τα χρόνια νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, καθώς οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού", των άλλων νοσοκομείων και συνολικότερα, έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τον ακούραστο αγωνιστή γιατρό, που πάντα βρισκόταν με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή των αγώνων και της επιστήμης, για την υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών και του λαού. Είμαστε σίγουροι, θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου αναφέρει ότι «ο Γ. Φερεντίνος εκτός από πρωτοπόρος αγωνιστής και γιατρός, είναι και συμβασιούχος», κάτι που για την ΕΣΑΚ σηματοδοτεί, «με τον πιο εμφατικό τρόπο, την καθολική και δίκαιη απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση (επικουρικοί, καθαριστές, εργολαβικοί, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ κ.ά.). Κανείς τους δεν περισσεύει και όλοι καλύπτουν πάγιες, διαρκείς κι επιτακτικές ανάγκες».

Στόχος της ΕΣΑΚ είναι να μείνει «το Σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό και ανυπότακτο, μακριά από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης και διοίκησης», κόντρα σε κάθε προσπάθεια να μετατραπεί σε σωματείο - «σφραγίδα». Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά και αποφασιστικά σε κάθε συλλογική προσπάθεια υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ