Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2022 - 2025
Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 - 2025, στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωματώνει όλα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που θέτει η ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλιστούν ακόμα περισσότερος δημοσιονομικός χώρος για «ζεστό» κρατικό χρήμα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό να ανακάμψουν, θερίζοντας παραπέρα εργασιακά δικαιώματα και λαϊκές ανάγκες.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, ανέδειξε και χτες, δεύτερη και τελευταία μέρα της σχετικής συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ότι το Μεσοπρόθεσμο «είναι κομμένο και ραμμένο στο πώς θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για ανάπτυξη της κερδοφορίας του».

Οπως τόνισε, ο προσανατολισμός και οι δαπάνες είναι υπέρ των επενδυτών και όχι βέβαια των λαϊκών αναγκών, υπενθυμίζοντας ότι άλλωστε η ΕΕ έχει δώσει τα εύσημα στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση, στο οποίο περιέχονται τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του πακτωλού των δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά πακέτα προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, στοιχεία που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Επισήμανε ότι το κυβερνητικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εν ολίγοις εξειδικεύει τις κατευθύνσεις της ΕΕ στα δεδομένα του ελληνικού καπιταλισμού, «ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες της ΕΕ και τις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, όπως δείχνουν τόσο οι τέσσερις άξονές του - "πράσινη" ανάπτυξη και ψηφιακές δράσεις, απασχόληση και δεξιότητες, ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας - όσο και η κατανομή των συνολικά 32 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την ελληνική οικονομία».

Ομως, «για κάθε εκταμίευση θα υπάρχουν νέα δρομολογημένα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα με χαρακτηριστικές τις αναφορές στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας - ήδη ψηφίστηκε το αντεργατικό τερατούργημα - ή στη μεταρρύθμιση στα συστήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας. Είναι αυτό το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, με φραγμούς στο μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας ή ακόμα σε ειδικές ενισχύσεις για την προσέλκυση εμβληματικών επενδύσεων, στη θέσπιση κινήτρων για συγχωνεύσεις και εξαγορές και σε μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως αποκαλείται στην αστική ορολογία η προσπάθεια διαχείρισης της ακραίας φτώχειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ