Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προβλήματα από τη διάθεση στελεχών του Λιμενικού στα λιμάνια για ελέγχους στους ταξιδιώτες

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα προβλήματα από τη διάθεση στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στα λιμάνια κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

«Κάθε μέρα που περνάει, διαπιστώνεται ότι οι υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα επιβαρύνονται με καθήκοντα που δεν είναι στην αποστολή τους και τα οποία τους αναθέτει η κυβέρνηση στα πλαίσια της αναποτελεσματικής και εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής που ακολουθεί, προκειμένου να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και να μετριάσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά με τα πλοία, και την ταλαιπωρία που υφίστανται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, έχει διαθέσει την πλειοψηφία των στελεχών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. σε ελέγχους στα λιμάνια και σε πλοία (εν πλω).

Στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας καλούνται να μεταβούν για μέτρα τάξης και ελέγχου τόσο επί των πλοίων όσο και σε λιμάνια της Αττικής και κοντινών νησιών, προς ενίσχυση της τοπικής δύναμης με αυθημερόν επιστροφή τους. Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα και αντιμετωπίζει τα στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ως μηχανές. Οπως καταγγέλλουν τα ίδια τα στελέχη, η Υπηρεσία δεν φροντίζει ακόμη και για τα αυτονόητα. Ενώ διατάσσονται να μεταβούν στα λιμάνια, ακόμη και αυθημερόν, η Υπηρεσία δεν έχει φροντίσει να τους εξασφαλίσει τα εισιτήριά τους, με αποτέλεσμα τα ίδια τα στελέχη να τρέχουν ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση στα πλοία, η οποία είναι δυσεύρετη λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, αφού τα πλοία "κλείνουν νωρίς" με τον αριθμό επιβατών που δικαιούνται να μεταφέρουν. Επιπλέον, τα στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καταγγέλλουν ότι η επί πολλών ωρών εκτέλεση της υπηρεσίας τους (έλεγχοι επιβατών και μέτρα τάξης) στα λιμάνια γίνεται χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης από τον ήλιο. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, "ακόμη και ένα μπουκαλάκι νερό δεν φροντίζει η Υπηρεσία να μας προσφέρει ούτε ένα σάντουιτς, τίποτα".

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Ποιος είναι ο αριθμός της οργανικής δύναμης των στελεχών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που προβλέπεται να υπηρετούν στις λιμενικές αρχές ανά την Επικράτεια, ιδίως δε των νησιών, και ποιος ο πραγματικός αριθμός που υπηρετεί σήμερα;

2. Πόσα στελέχη έχουν διαταχθεί να μεταβούν για μέτρα τάξης και ελέγχους από τις κεντρικές υπηρεσίες του Πειραιά, προς άλλες λιμενικές αρχές, το τελευταίο δίμηνο και πόσα από τη 15-7-2021 μέχρι και σήμερα;

3. Γιατί δεν χορηγεί η Υπηρεσία, μαζί με το φύλλο πορείας των ως άνω στελεχών, και τα εισιτήρια της διατεταγμένης μετάβασής τους και επιστροφής τους;

4. Πόσο είναι το ποσό των οδοιπορικών εξόδων που καταβάλλει η Υπηρεσία στα μετακινούμενα στελέχη και τι άλλο τους προσφέρει κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, επί πολλές ώρες και κάτω από τον ήλιο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ