Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Κινητοποίηση σήμερα για μόνιμο προσωπικό και μέτρα προστασίας

Διασωληνωμένη ασθενής είναι εκτός Εντατικής εδώ και τρεις μέρες

Σε συγκέντρωση σήμερα, Πέμπτη, στη 1.30 μ.μ., καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου, στην είσοδο του νοσοκομείου, απαιτώντας την ενίσχυση των μονάδων Υγείας αντί για τη στοχοποίηση των υγειονομικών που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που η κυβέρνηση απειλεί με απολύσεις και αναστολές, το 4ο κύμα βρίσκει το νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ Covid, και έτσι μια νέα γυναίκα είναι διασωληνωμένη εδώ και 3 μέρες εκτός Εντατικής! Από τα ...8 κρεβάτια της Γενικής ΜΕΘ, λειτουργούν μόνο τα 6 λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι κλινικές Covid είναι γεμάτες, τα κρούσματα στο νησί είναι δεκάδες καθημερινά, και η κυβέρνηση επαναφέρει τη μετατροπή του νοσοκομείου σε μιας νόσου, με την Παθολογική κλινική να μετατρέπεται εντός των επόμενων ημερών πάλι σε Covid. Στο μεταξύ, τα τακτικά χειρουργεία δεν γίνονται, καθώς υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος και η κυβέρνηση επιχειρεί να «λύσει» το πρόβλημα με το γνωστό τρόπο: Μετακινώντας αναισθησιολόγους πότε από τα νοσοκομεία της Χίου, της Κω ή της Αθήνας, δημιουργώντας νέες «τρύπες».

Με το 50% των οργανικών θέσεων να παραμένουν κενές και το νοσοκομείο να ασφυκτιά ενώ δέχεται περιστατικά και από Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Σύμη, Χάλκη, Κάρπαθο, η κυβέρνηση και τοπικά στελέχη της έστησαν το προηγούμενο διάστημα άλλη μια φιέστα, κόβοντας κορδέλες στα εγκαίνια του νέου μαγνητικού τομογράφου και του ψηφιακού αγγειογράφου. Δύο μήνες μετά την εγκατάστασή τους και ακόμα δεν έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, με αποτέλεσμα ο μαγνητικός να δουλεύει 2 φορές και ο αγγειογράφος 1 φορά τη βδομάδα. Ενώ τις επόμενες μέρες θα σταματήσει να λειτουργεί και ο μαστογράφος, καθώς παραιτήθηκε ακόμη ένας ακτινολόγος. Να σημειωθεί ότι για τις υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου θα έπρεπε να υπηρετούν 10 μόνιμοι ακτινολόγοι, σήμερα έχουν απομείνει 5.

«Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, "στοχοποιούμαστε" οι εργαζόμενοι που για 17 ολόκληρους μήνες - μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες - δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για την υγεία των λαϊκών οικογενειών. Μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της επιδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι, δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή αλλά η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση.

  • Με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα «υποδεχτούν» αύριο τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, στην Κρήτη οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ. «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σχετίζεται αποκλειστικά με την υποστήριξη των εμβολιασμών και την ενίσχυση των δομών Υγείας», ισχυρίζεται η κυβέρνηση, όταν νοσοκομεία στην Κρήτη απειλούνται με συγχωνεύσεις/κλείσιμο, τα οργανικά κενά σε όλες τις δομές Υγείας ξεπερνούν το 50%, η Ψυχική Υγεία έχει παραδοθεί σε ιδιώτες και ΜΚΟ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ