Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΠΑ 2021 - 2027
«Ζεστό» χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους

«

Τηλεδιάσκεψη εργασίας» με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα, είχαν χτες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η έγκριση από την Κομισιόν του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 - 2027 για την Ελλάδα, με προτεραιότητες που «κουμπώνουν» πάνω στους στόχους του κεφαλαίου για διασφάλιση της κερδοφορίας του σε νέα πεδία.

Χαρακτηριστικά, η επίτροπος εξέφρασε την ευαρέσκειά της για το γεγονός ότι το ελληνικό ΕΣΠΑ εμπεριέχει «σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία», «μια ενισχυμένη ατζέντα που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, σε συνδυασμό με την προσπάθειά σας να υλοποιήσετε τους κλιματικούς στόχους έως το 2028, με ό,τι προσπάθεια αυτό συνεπάγεται, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται». Ευκαιρίες βασικά για «επενδύσεις» με εξασφαλισμένο «ζεστό» κρατικό και κοινοτικό παραδάκι για τους ιδιώτες, σε τομείς όπως η λεγόμενη «πράσινη Ενέργεια», την ώρα που επεκτείνεται η ενεργειακή φτώχεια για τον λαό.

Αλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την επίτροπο ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται σε επενδυτικό προορισμό. Κινητοποιούμε ξένα αλλά και τοπικά κεφάλαια και με την προσθήκη των ευρωπαϊκών κονδυλίων δημιουργούμε ένα πολλά υποσχόμενο περιβάλλον, που θα μας επιτρέψει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο που ουσιαστικά διήρκεσε μια δεκαετία, και να διασφαλίσουμε πως η επόμενη δεκαετία θα είναι μια δεκαετία ταχείας αλλά και ποιοτικής ανάπτυξης», πασχίζοντας να πείσει ότι αυτό αφορά και τα λαϊκά συμφέροντα.

Τόνισε ακόμα ότι το νέο ΕΣΠΑ «αντιπροσωπεύει συνολικά - αν συμπεριλάβουμε και τα εθνικά κεφάλαια - 26,2 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης για τα επόμενα έξι χρόνια». «Και αν σε αυτά προσθέσουμε τα 18 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων, τα 13 δισ. ευρώ δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα υπόλοιπα πακέτα χρηματοδότησης της ΕΕ, έχουμε σχεδόν 77 δισ. ευρώ (...) διαθέσιμα για την ενίσχυση της ταχείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε, καταμετρώντας όλα τα κονδύλια που θα διαθέσει για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους τα αμέσως επόμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ