Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Στοχοποιούν τους υγειονομικούς για να κρύψουν τις ευθύνες τους

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας στοχοποιώντας τους υγειονομικούς καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς, απαιτώντας παράλληλα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας και την προστασία του λαού.

«Τα εμβόλια, ως κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης, έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Ομως αποτελεί πραγματικά πρόκληση να στοχοποιούμαστε οι εργαζόμενοι που για πάνω από ενάμιση χρόνο - μέσα σε επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες - δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνολικά για την υγεία όλου του πληθυσμού», σημειώνει ο Σύλλογος.

Τονίζει μάλιστα ότι όλο αυτό γίνεται την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης:

-- Δεν έγινε καμία ουσιαστική ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων με προσωπικό. Δεν υπήρξε ενημέρωση.

-- Δεν έγινε σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Στο σύνολο των 220 κενών οργανικών θέσεων του ΓΝ Λιβαδειάς σε ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έγιναν μόλις 7 προσλήψεις μόνιμων ιατρών και 1 διοικητικού!

-- Δεν έγινε καμία μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΓΝ Λιβαδειάς, όπου εργάζονται περίπου 100 εργαζόμενοι συμβασιούχοι με διάφορες μορφές εργασίας (ΙΔΟΧ, επικουρικοί, μέσω ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ).

-- Δεν έγινε ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για όλους όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει τις διοικητικές κυρώσεις για τον μη εμβολιασμό «εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητά του» και τονίζει ότι «μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της πανδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή, αλλά η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και σε άλλους τομείς, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για τη διασπορά του ιού».

Προσθέτει δε πως είναι «τουλάχιστον προκλητικό» να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις δομές Υγείας και Πρόνοιας και πως «από την αρχή του εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό του ΓΝ Λιβαδειάς είχαμε αναδείξει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για πλήρη ενημέρωση όχι μόνο των υγειονομικών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου, ώστε να καταπολεμηθούν ο φόβος και η ανασφάλεια, αλλά και οι σκοταδιστικές αντιλήψεις που μπαίνουν εμπόδιο στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Καταλήγοντας καλεί το υπουργείο Υγείας να αναζητήσει λύσεις που θα αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη και τονίζει: «Πιστεύουμε πως όλα τα ασφαλή εμβόλια αποτελούν σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση και των επιστημονικά ενδεδειγμένων νέων φαρμάκων, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης της διασποράς, αλλά και μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης σε προσωπικό, υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ