Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις με αφορμή ιστορικές επετείους

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, αλλά και άντλησης διδαγμάτων για τους σημερινούς αγώνες πραγματοποιούν τις μέρες αυτές οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, με αφορμή διάφορες επετείους. Ανάμεσα στα άλλα για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

-- Οι ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο μεγάλο Μπλόκο στις 17 Αυγούστου 1944.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά την Τρίτη 17 Αυγούστου, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Αγίου Νικολάου, με τα στεφανώματα, που θα καταλήξουν στις 8.15 μ.μ. στη μάντρα του Μπλόκου. Συνεχίζονται την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 6 μ.μ., στο Κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου, με ομιλία από εκπρόσωπο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων.

-- Κατάθεση στεφάνου προς τιμήν του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Πλουμπίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε στις 14 Αυγούστου 1954, οργανώνει η ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 17 Αυγούστου, στις 10 π.μ., στον τόπο εκτέλεσής του, πίσω από τη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι. Στις 14 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία της ΤΟ θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο.

(Οδηγίες μετάβασης στην εκδήλωση: Στη Λ. Αθηνών, στο ρεύμα προς Κόρινθο, 3 χλμ. μετά το Δαφνί, αναστροφή προς Αθήνα, μέσω της γέφυρας Σχιστού και σε 1 χιλιόμετρο σταματάτε στο πάρκινγκ).

-- Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Αντάρτες στ' Αγραφα» του Τάκη Ψημμένου, που «έφυγε» πέρσι από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, πραγματοποιεί η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στο χωριό Μεσενικόλα Καρδίτσας, σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 19.30. Την παρουσίαση θα κάνει η Φιλιώ Τόλια, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ και ιστορικός.

-- Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο αύριο, Παρασκευή 13 Αυγούστου, στις 10 π.μ., στο Νεκροταφείο της Κοίμησης της Θεοτόκου, για να τιμήσουν τους 13 Καρδιτσιώτες αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του 1949 μετά από απόφαση του Στρατοδικείου Καρδίτσας.

-- Οι ΤΕ Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου, για την προσφορά των κατοίκων του και της ευρύτερης περιοχής στην Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ