Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τριμερής με Κύπρο και Ισραήλ

Η νέα συνάντηση, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ετοιμάζεται για την Κυριακή 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο ενίσχυσης άλλης μιας τριμερούς με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ, για την προώθηση ευρωατλαντικής κοπής διευθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Οι Ν. Δένδιας, Ν. Χριστοδουλίδης και Γ. Λαπίντ αναμένεται να συναντηθούν στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να κουβεντιάσουν τα ζητήματα που αφορούν την «κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ ψηλά στην ατζέντα παραμένει η προσπάθεια σύγκλησης διάσκεψης με τη συμμετοχή των τριών χωρών, αλλά και αραβικών κρατών που στο πλαίσιο του αμερικανικού σχεδιασμού για την ανακοπή της επιρροής των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να «τρέξουν» και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της περιοχής. Σχέδια απ' όπου η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει την Τουρκία, κάθε άλλο, παζαρεύοντας για λογαριασμό της αστικής τάξης και για τους όρους των «διευθετήσεων» σε ό,τι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.

Αλλωστε, κομμάτι των συζητήσεων, κατά τις κυβερνητικές διαρροές, στην τριμερή θα είναι και οι τρόποι αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως εκδηλώνεται σε όλο τον άξονα από Αιγαίο έως Κύπρο, ενθαρρυμένη άλλωστε από τη στάση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, και ισχυρών κρατών στο εσωτερικό αυτών των ενώσεων.

Τέλος, το Ισραήλ επιθυμεί την άμεση επανασύγκληση του, αδρανούς εδώ και περίπου 7 χρόνια, λεγόμενου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ, με Αθήνα και Λευκωσία να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, στην προσπάθεια των αστικών τάξεων των δύο χωρών να εξαργυρώσουν σε άλλα πεδία αυτές τις υπηρεσίες τους ως «γεφυροποιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ