Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΧΟΛΕΙΑ
Ανοίγουν στις 13 Σεπτέμβρη με μέτρα «μια απ' τα ίδια»

Αποθέωση της «αυτοδιάγνωσης» για μία ακόμα χρονιά και ενώ οι μαθητές είναι πιο ευάλωτοι στις μεταλλάξεις. Με τους ίδιους όρους ανοίγουν και οι σχολές

Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα χρονιά, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Οπως όλα δείχνουν, οι όροι λειτουργίας τους θα είναι ίδιοι και χειρότεροι από πέρυσι, παρά τις προειδοποιήσεις για νέα έξαρση της πανδημίας, στην οποία μάλιστα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή.

Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές τη βδομάδα με δική τους ευθύνη. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Για την προσέλευση των μαθητών θα ισχύσουν και πάλι τα δύο self tests τη βδομάδα, πετώντας ξανά στους γονείς την ευθύνη της «αυτοδιάγνωσης» και αυτοπροστασίας. Οι μαθητές άνω των 12 ετών θα δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού αν είναι εμβολιασμένοι ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης του τελευταίου εξαμήνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, υποχρεώνονται και αυτοί σε 2 self tests τη βδομάδα.

Για όλα τα περαιτέρω το υπουργείο παραπέμπει σε νέες ανακοινώσεις, κοντά στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, και υπόσχεται ότι θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει η παραμικρή προετοιμασία.

Η «σιωπή» του υπουργείου για άλλη μια χρονιά αναφορικά με μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις και ενίσχυσης του προσωπικού, εκπαιδευτικού και καθαριότητας εντείνει την ανησυχία για την έναρξη της νέας χρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ