Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Αμερικανικό «καρότο» για Ιαπωνία και «μαστίγιο» για τη ΛΔ Κορέας

ΤΟΚΙΟ.-

Το εγκώμιο των αμερικανο-ιαπωνικών στρατιωτικών σχέσεων έπλεξε χτες ο διοικητής του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού, Αμερικανός ναύαρχος Ντένις Κ. Μπλερ, μη παραλείποντας ταυτόχρονα αιχμές έναντι της ΛΔ Κορέας, κάνοντας λόγο για «απρόβλεπτη συμπεριφορά» και «αντιφατικά μηνύματα»...

Στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε χτες στο Τόκιο, ο Αμερικανός ναύαρχος εκτίμησε τη συμβολή του Τόκιο στον «αγώνα έναντι της τρομοκρατίας» ως «έγκαιρη και σημαντική», ενώ θεώρησε πως οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας «κινούνται από τις αποστολές του παρελθόντος στις αποστολές του μέλλοντος».

Ο διοικητής του στόλου του Ειρηνικού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ΛΔ Κορέας, χαρακτηρίζοντάς τη σαν... «τον πιο απρόβλεπτο παράγοντα της περιοχής που συνεχίζει να στέλνει στον έξω κόσμο αντιφατικά μηνύματα». «Εχω μάθει πως το να προσπαθεί κανείς να προβλέψει τη βορειοκορεατική συμπεριφορά είναι μία λίαν μη αποδοτική άσκηση» είπε επί λέξει ο ναύαρχος Ντένις Κ. Μπλερ, καταλήγοντας πως η ΛΔ Κορέας «πιθανώς κάνει δεύτερες σκέψεις» μετά την κατάταξή της στον ...«άξονα του κακού» κατά το πρόσφατο διάγγελμα του Προέδρου Τζορτζ Ουόκερ Μπους για την Κατάσταση του Αμερικανικού Εθνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ