Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΜΑ
Αποτέλεσμα της πολιτικής που καθιστά το εμβόλιο μέσο συναλλαγής

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ

Αλλο ένα αποτέλεσμα εμβολιαστικής στρατηγικής της κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει το εμβόλιο από όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μέσο συναλλαγής, εκβιασμού και ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού αποτελεί η αποκάλυψη των δεκάδων εικονικών εμβολιασμών (γύρω στις 47 περιπτώσεις) στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, για τις οποίες έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο ακριβής αριθμός των εικονικών εμβολιασμών όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί έναν από τους στόχους στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και ποιοι άλλοι εμπλέκονται πλην της διοικητικής υπαλλήλου που φέρεται να έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή της, με τις έρευνες να στρέφονται στο πρόσωπο νοσηλεύτριας. Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τη θέση της, ενώ τις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Χτες, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μετέβη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για να του παραδώσει τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων. Ο δε υπουργός Υγείας προανήγγειλε απολύσεις για όσους υγειονομικούς εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Πάνω στο σάπιο έδαφος της κυβερνητικής πολιτικής γεννιούνται τέτοια φαινόμενα

Το περιστατικό καταδικάζει απερίφραστα η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της γιατί «πάνω στο σάπιο έδαφος του εμβολιαστικού προγράμματος της κυβέρνησης αφήνονται περιθώρια για να γεννιούνται τέτοια φαινόμενα από:

-- Την έλλειψη σχεδιασμένης ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς και τις παλινωδίες γύρω από τα μέτρα προστασίας που καλλιεργούν συνωμοσιολογικές και ανορθολογικές απόψεις σε σκοταδιστικές δυνάμεις αλλά γεννούν και εξηγήσιμο φόβο και δισταγμό σε τμήματα της κοινωνίας απέναντι στο εμβόλιο.

-- Την έλλειψη ασφαλών μέτρων για το άνοιγμα των χώρων της Εκπαίδευσης.

-- Την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

-- Την αντιεπιστημονική παραφιλολογία της κυβέρνησης και το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Η ΤΕ Καρδίτσας επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε το εμβόλιο σε εργαλείο για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, να χτυπήσει εργασιακά δικαιώματα και να προωθήσει το σχέδιό της για το αντιδραστικό "νέο ΕΣΥ" που οδηγεί στην παραπέρα συρρίκνωση του δημόσιου τομέα της Υγείας και ενισχύει την επιχειρηματική δράση και την ιδιωτικοποίησή της. Μετέτρεψε το εμβόλιο από επίτευγμα της επιστήμης σε μέσο εκφοβισμού, συναλλαγής και εμπορευματοποίησης».

Τέλος, τονίζει ότι «φαινόμενα όπως αυτό των εικονικών εμβολιασμών αντιπαλεύονται αποτελεσματικά μόνο στο πλαίσιο των σύγχρονων διεκδικήσεων για:

-- Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-- Εξαντλητική ενημέρωση για τον εμβολιασμό ως ένα όπλο προστασίας απέναντι στην πανδημία και όχι μέσο διαίρεσης και εκφοβισμού των εργαζομένων.

-- Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια.

-- Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

-- Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, στους χώρους Εκπαίδευσης, στα ΜΜΜ».

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που καθιστά το εμβόλιο μέσο συναλλαγής

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Καρδίτσας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως νοσοκομειακοί γιατροί μάς προβληματίζει το γεγονός της συνδιαλλαγής και του ζητήματος των εικονικών εμβολιασμών που προέκυψε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά και το καταδικάζουμε εφόσον επιβεβαιωθεί και αποκαλυφθεί όλο το εύρος του».

Ομως, τονίζει ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που ήδη έχει μετατρέψει το εμβόλιο από επίτευγμα της επιστήμης και όπλο ενάντια στην πανδημία, σε μέσο εκφοβισμού, εργαλείο απολύσεων, κόστος για τη λαϊκή οικογένεια με πληρωμή διαγνωστικών τεστ από την τσέπη της, τελικά σε μέσο συναλλαγής και εμπόρευμα όταν εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς εταιρειών και φαρμακοβιομηχανιών. Αυτή είναι η εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης για όσους δεν είναι ανορθολογιστές και "συνωμοσιολόγοι". Επομένως, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που καθιστά το εμβόλιο μέσο συναλλαγής και καλλιεργεί το έδαφος για να αναπτυχθεί και η συνδιαλλαγή».

«Είμαστε», επισημαίνει, «υπέρ του μαζικού εμβολιασμού με πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης, απαραίτητων εξετάσεων, παρακολούθησης και φαρμακοεπαγρύπνησης.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα συνδιαλλαγής, όπως των εικονικών εμβολιασμών». «Είμαστε, όμως», καταλήγει η Ενωση, «αντίθετοι και με τη λογική της ατομικής ευθύνης - ενοχής που είναι ο βασικός μοχλός της κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία και η οποία επωάζει τέτοια φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ