Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Θέλει συναίνεση με τη ΝΔ ... αλλά με τον δικό του τρόπο

Κατηγορίες προς τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι είναι εκείνος που δεν επιθυμεί τη συνεννόηση και τη συναίνεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του χτες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς τη στρατηγική τους σύμπλευση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι δεν έδωσε συνέχεια σε πρωτοβουλίες που η δική του κυβέρνηση είχε πάρει. «Αν ήθελε συνεννόηση όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα ήθελε ο Κυρ. Μητσοτάκης με την πρόταση υπουργοποίησης του Ευ. Αποστολάκη ήταν «μια κίνηση εντυπωσιασμού, μια μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους, να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραδέχτηκε ότι γνώριζε από μέρες για την πρόταση αυτή και περίμενε στη Βουλή τον πρωθυπουργό να προβεί σε μια κίνηση που θα αποδείκνυε ότι επιθυμούσε τη συνεννόηση, αλλά αυτός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι. Προσπέρασε τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης για τις ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας: «Εμείς πάθαμε και μάθαμε, αλλά το μάθημα δεν έγινε διακομματικό, το κράτος φάνηκε να μην έχει συνέχεια».

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, ότι η φθορά της θα είναι γρήγορη και ότι παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Παρ' όλα αυτά, συνέχισε, δεν ζητά εκλογές, γιατί αυτό υπαγορεύει «η στάση υπευθυνότητας» σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα.

Ακόμα, σχολίασε την τοποθέτηση Στυλιανίδη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σαν απόδειξη ένδειας στελεχών της κυβέρνησης, μίλησε όμως εγκωμιαστικά για το πρόσωπό του, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας για την πανδημία υπερασπίστηκε τον μαζικό εμβολιασμό και κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση για αμέλεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, όπως χαρακτήρισε τη συνειδητή απαξίωση και εμπορευματοποίηση της Υγείας που διαχρονικά επιδεικνύουν οι αστικές κυβερνήσεις, οδηγώντας το στα σημερινά αδιέξοδα.

  • Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χτες με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κ. Μέρφι και Τζ. Οσοφ, έχοντας μία ακόμα ευκαιρία να τους εκθειάσει τον Τζ. Μπάιντεν για τις «σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες του για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων στις ΗΠΑ, καθώς και για την άρση των πατεντών στα εμβόλια»!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ