Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

Με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής σε όλη τη χώρα ξεκίνησε χτες πρώτη μέρα η πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) διεκδικώντας την επίλυση των πιεστικών και χρόνιων προβλημάτων του κλάδου και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ πανελλαδικά ήταν 59%. Το ποσοστό συμμετοχής στην Αθήνα ήταν 57%, στον Πειραιά 68% και στη Θεσσαλονίκη 67%. Μιλώντας χθες στον Σκάι ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος παραδέχτηκε ότι «υπάρχει μια συνεχιζόμενη εκκρεμότητα των γιατρών του ΙΚΑ όπου από τους οκτώμισι χιλιάδες, οι πεντέμισι είναι συμβασιούχοι», αλλά κάλεσε τους γιατρούς «να δείξουν λίγη περισσότερη υπομονή, να μας δώσουν λίγο περισσότερο χρόνο, γιατί αυτή τη φορά είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος».

«Οι γιατροί είναι εξοργισμένοι με την έλλειψη της βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να δώσει πραγματικές λύσεις», επισήμανε απ' την πλευρά του ο Μ. Βλασταράκος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. «Είναι, τόνισε, ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων μετά από την αδιαφορία, μετά από την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ στην προηγούμενη κινητοποίηση του καλοκαιριού και στην προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση τότε, να μας σταματήσει με την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα».

Η απεργία θα συνεχιστεί σήμερα, αύριο 8.2.2002 και στις 11 και 12 Φλεβάρη 2002. Ολα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, στη διάρκεια της απεργίας, θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ