Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΟ
Οδηγούνται σε απόγνωση

Απεργία πείνας άρχισαν χτες, οι πρώτοι πέντε συμβασιούχοι του ΤΕΟ. Παράλληλα, διάλεξαν να «σταυρωθούν» συμβολικά οχτώ εργαζόμενοι για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την αγανάκτηση και απόγνωσή τους για τα 8-10 χρόνια «αιχμαλωσίας».

Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν κι ότι αν δεν υπάρξει λύση στο θέμα, ο αριθμός των απεργών πείνας θα φτάσει ίσως και τους... 174!

Σήμερα, εκδικάζεται - μετά τη χτεσινή αναβολή - στα δικαστήρια της Ευελπίδων η προσφυγή της διοίκησης του ΤΕΟ να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται για τέταρτη εβδομάδα μέσα στο κτίριο του ΤΕΟ, απειλούνται γι' αυτό το λόγο με προσωπικές κρατήσεις και πρόστιμα, αν δε συμφωνήσουν με την απόφαση του δικαστηρίου, σε περίπτωση που είναι αρνητική γι' αυτούς.

Παράλληλα, «τρέχουν» σε ένα μαραθώνιο συνομιλιών με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, επιμένοντας να λυθεί το θέμα στη Βουλή με ρύθμιση, ενώ δε συμφωνούν με τη φωτογραφική διάταξη μέσω νέας προκήρυξης - πρόταση των αρμοδίων.

Στο πλευρό των εργαζόμενων του ΤΕΟ βρίσκονται καθημερινά συνδικαλιστές άλλων χώρων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Χτες η Ομοσπονδία Εργατών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος κάλεσε τα σωματεία - μέλη της να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους απεργούς των ΤΕΟ και σημειώνει: «Βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής επίθεσης στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας... καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας των συναδέλφων στο ΤΕΟ είναι δίκαιος και τον στηρίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ