Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δυναμώνουν την οργάνωση για να αποκρούσουν απολύσεις και διώξεις

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις», απαίτησαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) και εργαζόμενοι στη «Γενική Ταχυδρομική» με την κινητοποίηση που οργάνωσαν χτες το πρωί στο κατάστημα της εταιρείας στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας στη «Γενική Ταχυδρομική» που προκήρυξε το ΣΕΤΤΑ, καταγγέλλοντας την εργοδοσία η οποία προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα στην απόλυση τριών εργαζομένων, εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος του ΔΣ του και οι άλλοι δύο δραστήρια μέλη του. Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο της κινητοποίησης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες των επιχειρησιακών σωματείων της «Γενικής Ταχυδρομικής», της «Speedex» και της «ACS», του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΤΕΑ), της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων (ΣΒΕΟΔ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Σωματείο της «DHL».

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), σωματείων και φορέων της περιοχής, καθώς και ο Στάθης Σταθουλόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Αθήνας με τη ΔΑΣ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Νέα διαμαρτυρία στα «Praktiker»

Με κινητοποίηση, σήμερα, στις 10.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους για την ανάκληση της απόλυσης συνδικαλιστή στην οποία προχώρησε η εταιρεία στη Λάρισα. Η συγκεκριμένη απόλυση εντάσσεται στο «κάδρο» των εκδικητικών απολύσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, με την εργοδοσία να αξιοποιεί το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη και την «ασυλία» που της παρέχει να «ξεφορτώνεται» συνδικαλιστές.

Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα «Praktiker» έχουν ήδη προχωρήσει σε στάση εργασίας πανελλαδικά και απεργία στη Λάρισα, ενάντια στην απόλυση του γραμματέα του τοπικού παραρτήματος του επιχειρησιακού Σωματείου, που «τιμωρήθηκε» επειδή αρνήθηκε τη βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του.

Στη «NOVA»

Με ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ απαιτεί επίσης να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες απολύσεις στη «NOVA» και καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο και το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Νetmed». Οπως αναφέρει, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις για τους εργαζόμενους σημαίνουν εντατικοποίηση, χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ