Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Αγώνας για υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

«Σε επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, κόντρα στα παζάρια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που κυριαρχεί στις Ενώσεις του κλάδου και στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με κυβέρνηση - εργοδοσία για το πόσα θα χάσουμε» καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με αφορμή την επιχειρούμενη τροποποίηση του Κανονισμού Υγείας του Ταμείου.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «πρόκειται για ένα ζήτημα σοβαρό για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κάτω από το φως όσων εγγράφως και ενυπογράφως δημοσιοποιούνται, οι εκλεγμένοι στις Ενώσεις του κλάδου με τη στήριξη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ απαιτούμε την άμεση ανοιχτή συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, με βάση τα καταχωρημένα επίσημα πρακτικά του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τον κανονισμό και το περιεχόμενό του.

Απαιτείται να ριχτεί άπλετο φως, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι του κλάδου. Αλλωστε όλοι κόπτονται για τη διαφάνεια. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό...». Προειδοποιεί μάλιστα πως «τυχόν άρνηση των πλειοψηφιών θα είναι απόδειξη συμμετοχής στη συγκάλυψη μιας ακόμα αντεργατικής - αντιασφαλιστικής συμπαιγνίας κυβέρνησης - εργοδοτών».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καταγράφοντας τις αντεργατικές παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ, υπενθυμίζει πως «με τον ιδρυτικό νόμο και το καταστατικό του "νέου ΕΔΟΕΑΠ", που επιβλήθηκε εκβιαστικά στον κλάδο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνέργεια κυβερνητικών - εργοδοτικών συνδικαλιστών (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ), άνοιγε ορθάνοιχτα ο δρόμος μιας σειράς αντεργατικών - αντιασφαλιστικών εξελίξεων όπως:

  • Η κατάργηση του αγγελιόσημου κατ' απαίτηση των αφεντικών (που δεν απέδωσαν τεράστια ποσά, παρότι τα έχουν εισπράξει) αφενός έφερε τεράστια αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων στο Ταμείο, αφετέρου υπονόμευσε συνολικά τα οικονομικά του (...)
  • Με το σπάσιμο των εισφορών σε τρεις κατηγορίες παροχών (Υγεία - Πρόνοια, εφάπαξ, επικούρηση) διευκολύνονται οι περικοπές. Εχουμε ήδη την πρώτη ορατή επίπτωση με τη μείωση - κατά 14% - και δοσοποίηση - σε 9 διμηνιαίες δόσεις - του εφάπαξ, ενώ για τους νεοεισερχόμενους εργαζόμενους από το 2017 στον κλάδο, το εφάπαξ έχει καταργηθεί».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τηλε»συνέλευση - παρωδία μπροστά στο παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων(2022-11-04 00:00:00.0)
Διά ζώσης θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης(2021-11-17 00:00:00.0)
Σωτηρία(2017-11-11 00:00:00.0)
Ξεσκεπάζεται όλο και περισσότερο ο βαθιά αντεργατικός της χαρακτήρας(2017-11-10 00:00:00.0)
Καρμανιόλα περικοπών φέρνει η κυβερνητική ρύθμιση(2017-10-31 00:00:00.0)
Η λύση βρίσκεται στον ενιαίο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, για όλα τα δικαιώματα(2013-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ