Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές δράσεις για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης

Αίτημα αιχμής η ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής

Με μια σειρά από πολύμορφες δράσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες και συνεχίζονται και τις επόμενες, οι βιοπαλαιστές αγρότες αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα που αφορούν την ίδια τους την επιβίωση.

Στα Τρίκαλα, παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ πραγματοποίησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων (ΟΑΣΤ) «Η Ανοιξη» μαζί με το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενάντια στις αυξήσεις του οικιακού και αγροτικού ρεύματος, που μαζί με τις αυξήσεις στα καύσιμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης γονατίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Απόστολος Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την «απελευθέρωση» και ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «τα σπασμένα της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης τα πλήρωσε και θα τα πληρώσει ακόμα πολύ ακριβά ο λαός μας, μέσα από τις αυξήσεις και τους φόρους. Οι αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης και οι φόροι γονατίζουν την αγροτιά και όλο τον εργαζόμενο λαό. Οι αγρότες ζητάνε να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στο ρεύμα, ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό, να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος στα σπίτια και στις παροχές των αγροτοκτηνοτρόφων, αφορολόγητο αγροτικό και οικιακό πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη βασικής κατανάλωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ