Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκφυλισμός δίχως όρια στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

Με συνοπτικές, εκφυλιστικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το έκτακτο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, το ...4ο έκτακτο στη σειρά και μόλις 15 μήνες μετά το προηγούμενο! Παρά τις αλλεπάλληλες ενστάσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός «ολοκλήρωσε» τις διαδικασίες με την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΚ.

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» κάνει λόγο για εκφυλισμό δίχως όρια, καθώς «δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό για την προκήρυξη του Συνεδρίου». Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η απόφαση να γίνει έκτακτο Συνέδριο το Σάββατο 2 Οκτώβρη πάρθηκε στο ΔΣ του ΕΚ Πτολεμαΐδας μόλις την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη. Και προσθέτει ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους. Γεγονός που δείχνει ότι χωρίς ντροπή προχωράνε σε ένα συνέδριο παράνομο για να εξασφαλίσουν προνόμια, π.χ. συνδικαλιστικές άδειες, αφού αυτό απέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τη στάση τους».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» αναδεικνύει ότι το παράνομο συνέδριο έγινε «σε μια περίοδο που η εργατική τάξη στενάζει από την ακρίβεια που μειώνει περαιτέρω το πενιχρό της εισόδημα, τη στιγμή που η απολιγνιτοποίηση συνεχίζεται με όλες τις αρνητικές συνέπειες να εκδηλώνονται (ακριβό ρεύμα και τηλεθέρμανση, αύξηση ανεργίας, επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστροφή του περιβάλλοντος κ.ά.), έχει ανοίξει η συζήτηση της υποβάθμισης των νοσοκομείων με συγχωνεύσεις φωτογραφίζοντας το Μποδοσάκειο στα πλαίσια του "νέου ΕΣΥ".

(...) Σε μια περίοδο που με τον νόμο Χατζηδάκη προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, μετατρέποντας τα σωματεία σε απλές σφραγίδες στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού, θέλουν να τα απονευρώσουν από ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, να ποινικοποιήσουν τη δράση τους κ.ά.».

Σημειώνει πως και η εξέλιξη με το συνέδριο του ΕΚ Πτολεμαΐδας εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, όπως και κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να μην ανεχθούν αυτόν τον εκφυλισμό στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, για «να μετατρέψουμε το ΕΚ Πτολεμαΐδας σε κάστρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ