Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΙΓΙΟ
«Καίει» τους αγρότες η χαμηλή τιμή της σταφίδας

Μεγάλη συγκέντρωση προχτές από τον Αγροτικό Σύλλογο και νέα κινητοποίηση σήμερα

Τα οξυμένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους σταφιδοπαραγωγούς η κατάρρευση της τιμής πώλησης από τους ίδιους προς τους εμπόρους της σταφίδας, σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος παραγωγής και την εκτόξευση της ακρίβειας σε μια σειρά αγαθά και υπηρεσίες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαζικής συγκέντρωσης και αυτοκινητοπορείας που πραγματοποίησε ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» στο Αίγιο.

Η αυτοκινητοπορεία που έγινε μετά τη συγκέντρωση, ολοκληρώθηκε με την απόφαση των διαδηλωτών να πραγματοποιηθεί σήμερα νέα κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ. στον κόμβο Μεγανίτη. Παράλληλα, θα συνεχιστούν καθημερινά οι περιοδείες - ενημερώσεις στα χωριά, αλλά και νέες δυναμικές δράσεις.

Αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη σταφίδα, ο πρόεδρος του ΑΣ «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Γιάννης Μποδιώτης, σημείωσε σχετικά ότι «ενώ από τον Μάρτιο είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της κορινθιακής μαύρης σταφίδας, έχουν προηγηθεί αλισβερίσια μεταξύ κυβέρνησης, εμπόρων και της Παναιγιάλειου Ενώσεως Συνεταιρισμών, για το "απόθεμα" που έχει δημιουργηθεί, έχουν γίνει κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να μη δίνει λύση στα δίκαια αιτήματά μας».

Ιδιαίτερα για τα μεγάλα προβλήματα με την κορινθιακή σταφίδα, υπογράμμισε πως «αναδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές στα στενά πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ ενισχύουν τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και θησαυρίζουν κυριολεκτικά από τον ιδρώτα των αγροτών, συγκεντρώνοντας την παραγωγή από ολόκληρη την Πελοπόννησο», επισημαίνοντας ότι «όλα τα προβλήματα δημιουργούνται πρώτα απ' όλα από την εφαρμογή των νόμων της αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος».

Ιδιαίτερα για τη στάση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αιγιαλείας, επεσήμανε πως «προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Παίζουν παιχνίδια μαζί με τους μεγαλέμπορους πίσω από την πλάτη των σταφιδοπαραγωγών, με στόχο να δημιουργούνται συγχύσεις και να αποτραπούν οι οργανωμένες κινητοποιήσεις που στοχεύουν τον πραγματικό υπεύθυνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ