Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δεν θα περάσει το σχέδιο των νόθων εργατοπατέρων

Συγκέντρωση αύριο στα δικαστήρια ενάντια στα σχέδια για διορισμό προσωρινής διοίκησης

Κάλεσμα για μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, αύριο Παρασκευή, στις 9 π.μ., απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους, τα ζωντανά συνδικάτα και συνδικαλιστές η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, προκειμένου να υπερασπιστούν την εκλεγμένη διοίκησή του, στην εξ αναβολής διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι νόθοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, με στόχο τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Πρόκειται για προσπάθειες επιστροφής τους, από την «πίσω πόρτα», με συνέχεια αντίστοιχων δικαστικών διαδικασιών μέσα σε λίγες μέρες και, για πολλοστή φορά, συνεχίζοντας το δικό τους «βιολί», παρά τα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

«Αυτός είναι σήμερα ο μοναδικός τους καημός! Αχνα δεν βγάζουν για όλα αυτά που πραγματικά απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή δεν θέλουν καμία συλλογική διαδικασία που με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις, γι' αυτό και επανειλημμένα προσφεύγουν στα δικαστήρια. Φοβούνται τη μαζικότητα, τη συμμετοχή πραγματικών εργαζομένων και πρωτοπόρων συνδικαλιστών από ζωντανά συνδικάτα στις συλλογικές διαδικασίες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί εκεί θα φανούν η γύμνια τους, η σύμπλευσή τους με την απαξιωμένη σε χιλιάδες εργαζόμενους ομάδα στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η στήριξή τους στους εργοδότες ώστε να αξιοποιούν ανενόχλητοι όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή, επισημαίνοντας:

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του ΕΚΠ. Να υπερασπιστούν και να στηρίξουν μια διοίκηση που βρέθηκε μετά από δεκαετίες στο τιμόνι του ΕΚ και πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς της εργατικής τάξης της πόλης μας, πάλεψε μαζί με τον λαό της Πάτρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του».

Απευθυνόμενη, τέλος, στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους η ΕΕ του ΕΚ υπογραμμίζει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και αγωνιστική κινητοποίηση όλο αυτό το διάστημα που οι νόθοι εργατοπατέρες συνεχίζουν να επιτίθενται σε όλους εμάς προσπαθώντας να καθαιρέσουν τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του ΕΚΠ και την ίδια ώρα η κυβέρνηση νομοθετεί αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πέρασαν τα σχέδια των νόθων για ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης (2021-10-09 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους υπερασπίζονται τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (2021-09-02 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για την υπεράσπιση της εκλεγμένης διοίκησης (2021-09-01 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η μάχη για Εργατικό Κέντρο στα χέρια των εργατών! (2020-09-18 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών (2019-03-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ