Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στην προσπάθεια εργατοπατέρων και μεγαλοεργοδοσίας να επιβάλουν μία παρωδία συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με όργιο νοθείας και απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση, έστειλαν χτες από την Καλαμάτα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από διάφορες περιοχές πήραν μέρος στη δυναμική κινητοποίηση που οργάνωσαν τα ταξικά συνδικάτα, με κεντρικό σύνθημα «Εξω η εργοδοσία και οι νόθοι - Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!». Ξεκαθάρισαν με την παρέμβασή τους στη φιέστα που πήγε να στήσει η ΓΣΕΕ ότι οι εργατοπατέρες δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία του ταξικού εργατικού κινήματος και τους ηρωικούς αγώνες για την υπεράσπιση των εργαζομένων.

Παράλληλα, από χτες το πρωί, με αλλεπάλληλες καταγγελίες, αποκαλύψεις και παρεμβάσεις, με την ίδια την παρουσία τους, το ΠΑΜΕ, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές ξεσκέπασαν τις νέες προκλητικές μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) για τη «νομιμοποίηση» των «μαϊμουδιών» της.

Η παρέμβαση, που συνεχίζεται και σήμερα, μέρα προγραμματισμένης έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, αποτελεί συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που ανέλαβαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις, αποκαλύπτοντας τη δυσωδία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αποτελεί συνέχεια σημαντικών μαχών σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα, για το ξεσκέπασμα της νοθείας, της ωμής εργοδοτικής παρέμβασης, της απευθείας συμμετοχής εργοδοτών και διευθυντάδων σε «σωματεία εργαζομένων», της απευθείας εμπλοκής «συνδικαλιστών» σε επιχειρηματικά πάρε δώσε.

Με τη στάση τους αυτές τις μέρες και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ - χωρίς να αγνοούν τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων, που παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους - ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να επιβληθεί ένα «συνέδριο» - παρωδία, δεν θα κάτσουν να παρακολουθούν άπραγοι την προσπάθεια των εργατοπατέρων να «φυτέψουν» νόθους και εργοδότες για να ενισχύσουν τη θέση της γραφειοκρατικής ελίτ που ως πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ στήριξε και στηρίζει όλη την αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, υπονομεύει τους αγώνες απέναντί της.

Στόχος αυτής της παρέμβασης είναι πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να βγάλουν συμπεράσματα. Να γίνει ακόμα πιο πλατιά κατανοητό ότι η διαπάλη για το αν τα συνδικάτα θα βρίσκονται στα χέρια των εργατών ή στα χέρια των εργοδοτών είναι υπόθεση που αφορά κάθε εργαζόμενο!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μήνυμα είναι ένα: Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για συνδικάτα στα χέρια εργατών! (2019-04-06 00:00:00.0)
Αχρήστευσαν τα μαφιόζικα σχέδια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (2019-04-05 00:00:00.0)
Μάχη για συνέδριο εργατικό, απέναντι στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (2019-04-04 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών (2019-03-23 00:00:00.0)
Η συνδικαλιστική μαφία αναζητά προστάτες στους μηχανισμούς καταστολής (2019-03-22 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα για να μάθει κάθε εργάτης τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας (2019-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ