Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους υπερασπίζονται τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου
  • Αναβλήθηκε η χτεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων
  • Νέα συγκέντρωση στις 10 Σεπτέμβρη ενάντια στα σχέδια των εργατοπατέρων

Αναβλήθηκε για την 1η Δεκέμβρη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τον περασμένο Ιούνη ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας οι απαξιωμένοι και νόθοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να συζητηθούν χτες το πρωί στο Πρωτοδικείο.

Στις μεθοδεύσεις της ομάδας Νικολάου - Καραγεωργόπουλου, που εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι οι εργαζόμενοι της πόλης τούς γύρισαν την πλάτη πετώντας τους έξω από τον φορέα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απάντησε με μαχητική συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που πήραν άδειες από τις δουλειές τους, άλλοι μαζί με τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους, με τα πανό και τα συνθήματά τους, διαδήλωσαν υπερασπίζοντας την ύπαρξη και λειτουργία ενός Εργατικού Κέντρου που όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε δίπλα τους, στήριξε τους αγώνες τους. Με τη μαχητική τους κινητοποίηση, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να ξανακαθίσουν στο «σβέρκο» των εργατοϋπαλλήλων της Πάτρας όσοι με τις πλάτες των κυβερνήσεων, της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, της εργοδοσίας και των μηχανισμών της θέλουν να βρεθούν με μηχανουργίες και δολοπλοκίες στη διοίκηση του φορέα.

Την ομάδα των εργατοπατέρων που συνεχίζει τις προσπάθειες υπονόμευσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού κέντρου, «τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».


Και όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «είναι τελικά πραγματικότητα αυτό που ο απλός κόσμος της Πάτρας, οι εργαζόμενοι αναρωτιόνται καθημερινά: "Μα καλά, δεν βαρέθηκαν πια τόσα χρόνια; Αφού το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει νόμιμη Διοίκηση, λειτουργεί νόμιμα όλα αυτά τα χρόνια...".

Εν τέλει, έτσι είναι τα πράγματα! Η σημερινή Διοίκηση του ΕΚ, η λειτουργία και δράση του ίδιου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναγνωρίζονται από χιλιάδες εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Είναι αυτή η Διοίκηση που μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές συνδικαλιστές δίνει καθημερινή μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, πρωτοστατεί για κάθε λαϊκό πρόβλημα, οργανώνει τον αγώνα της εργατικής τάξης της πόλης μας. Γι' αυτό και σήμερα κανένα δίκαιο, κανένας νόμος δεν μπορεί να δεχτεί να μετατραπεί το άδικο σε δίκαιο».

Η εκλεγμένη διοίκηση απευθύνει μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, «να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών μας διαδικασιών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και αγωνιστική κινητοποίηση όλο αυτό το διάστημα που οι νόθοι εργατοπατέρες συνεχίζουν να επιτίθενται σε όλους εμάς, προσπαθώντας να καθαιρέσουν τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΕΚΠ και την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νέο αντιδραστικό "οδοστρωτήρα" στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βήμα πίσω! Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας άλλαξε ρότα και αυτό είναι που τους ενοχλεί. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της πόλης μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και μας τα στερούν, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση και παράλληλα να ζωντανέψουν κι άλλο τα σωματεία, να δυναμώσουν τη δράση και λειτουργία τους».

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί επίσης σε νέα συγκέντρωση στις 10 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., μέρα που εκδικάζονται άλλα ασφαλιστικά μέτρα από την απαξιωμένη ομάδα των εργατοπατέρων, έξω από τα Δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ