Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οταν ... ξύπνησαν οι εργατοπατέρες

Βγήκε από τη θερινή της ραστώνη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Επικουρική Ασφάλιση. Και τι βρήκε να πει; Οτι «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι προωθείται μια τέτοια μεταρρύθμιση, δίχως να έχει προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς». Δεν κρύβει μάλιστα τη δυσφορία της ότι μένει έξω από το «πανηγύρι» της διαχείρισης των εισφορών των ασφαλισμένων, καθώς, όπως αναφέρει, «δεν προβλέπεται η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στη Διοίκηση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, δηλαδή όλων όσοι εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους του νέου ταμείου»! Τέτοιος καημός για συμμετοχή στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών και στο χαντάκωμα της νέας γενιάς ασφαλισμένων.

Και βέβαια δεν παραλείπει να επαναφέρει την πρότασή της που έχει συμφωνήσει με τους εργοδότες «για Σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου»! Μια πρόταση που σε τίποτα δεν διαφέρει από την επιλογή που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση και ρίχνει τους ασφαλισμένους στον Καιάδα της ιδιωτικοποίησης, από την άλλη πόρτα... τα Επαγγελματικά Ταμεία, τα οποία αποτελούν τα δίδυμα αδελφάκια του κυβερνητικού ΤΕΚΑ, με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Ετσι, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μετά τις ...συμβουλές στους εργαζόμενους να «κάτσουν στ' αυγά τους» και να μη διαδηλώνουν αυτή την περόιδο, βγήκε στο κουρμπέτι για να δώσει ξανά πλήρη κάλυψη στη νέα αντεργατική επίθεση στην κυβέρνηση. Την απάντησή τους τόσο στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ όσο και στην κυβέρνηση έδωσαν όμως και χτες εκατοντάδες συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αθήνα και άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ