Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ενας για όλους και όλοι για έναν!

Αφιερωμένο στους πυρόπληκτους το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο

Στιγμιότυπο από το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ
Στιγμιότυπο από το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ
Το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ με το σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν» διοργάνωσαν τα σωματεία της Αργολίδας, στις 26 Αυγούστου, στην πλατεία της Πρόνοιας, στο Ναύπλιο, αφιερωμένο στους πυρόπληκτους όλης της χώρας που η κυβέρνηση άφησε αβοήθητους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αργολίδας, που διοργάνωσαν το Φεστιβάλ, σημειώνουν για τον χαρακτήρα του ότι πρόκειται για μια «ταξική - εργατική απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική "αλληλεγγύη" της "ελεημοσύνης" και της "φιλανθρωπίας" των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της εκκλησίας και όλων αυτών των παρασίτων και των "εργαλείων" τους».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν πλούσιο με συζητήσεις με την Μάρω Καλαϊτζή, γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Θανάση Κολιζέρα, πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, να αναδεικνύουν σε ομιλίες τους την ταξική αλληλεγγύη ως καθήκον του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τις δυνατότητες τις εποχής μας ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται με βάση τις ανάγκες τους, αλλά και τα εμπόδια που βάζει το αστικό κράτος και κεφάλαιο για να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες. Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν έκθεση πολιτικού σκίτσου και συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, από τη 14μελή μπάντα «Κρουστίκ» και δεκάδες ακόμα μουσικούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων.

Τα Συνδικάτα υπογραμμίζουν τη συγκινητική ανταπόκριση του εργατόκοσμου της περιοχής, που από το υστέρημά τους συγκέντρωσαν λίγα χρήματα, υλικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και τονίζουν: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Αγώνας για να αποζημιωθούν 100% οι καταστροφές, να μην ξεριζωθούν οι συνάδελφοί μας από τον τόπο τους, να μη γίνουν "μπίζνες" πάνω στα καμένα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ