Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στις 11 Σεπτέμβρη

Στην πλατεία ΧΑΝΘ, στις 6 μ.μ.

Τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, το Σάββατο 11/9 στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, δίνουν καθημερινά τα εργατικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, στην πορεία προς την κινητοποίηση στη ΔΕΘ, προγραμματίζονται και άλλες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται:

Τη Δευτέρα 6/9 σύσκεψη των σωματείων του κλάδου των Κατασκευών και των φοιτητικών συλλόγων με θέμα τα ζητήματα της φοιτητικής στέγης και των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8/9 διήμερο δράσης των σωματείων στη ΒΙΠΕ της Σίνδου και στους δήμους της περιοχής με τίτλο «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας», για να αναδειχτεί το διεκδικητικό πλαίσιο για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Την Πέμπτη 9/9 κεντρική ημερίδα του ΠΑΜΕ με θέμα την απόκρουση των αντεργατικών νόμων και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Συσκέψεις και άλλες δράσεις

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται συσκέψεις, περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες δράσεις.

Στις Σέρρες, σήμερα Πέμπτη 2/9, στις 7 μ.μ., στο πάρκο πίσω από την πρώην Νομαρχία, προγραμματίζεται σύσκεψη σωματείων και φορέων με πρωτοβουλία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών.

Στο Κιλκίς, αύριο, Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο, οργανώνεται σύσκεψη συντονισμού της δράσης από τα κλαδικά Σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς. Στον χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει Γενική Συνέλευση.

Στην Πιερία, την Κυριακή 5/9, στο θεατράκι του πάρκου Κατερίνης, προγραμματίζεται σύσκεψη από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», Συνταξιούχων Λιτόχωρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Στην Πέλλα, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας - Πέλλας καλεί σε σύσκεψή όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, την Τετάρτη 8/9 στις 7 μ.μ., στο πολύκεντρο (στον πεζόδρομο) στα Γιαννιτσά.

Παράλληλα, καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ