Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΗΤΗ
Δεν περισσεύει κανένα νοσοκομείο για συγχώνευση και κλείσιμο

Κινητοποίηση χτες ενάντια στο κλείσιμο του «Διαλυνάκειου» Νοσοκομείου Νεάπολης

Με μαζική κινητοποίηση απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στο «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο Νεάπολης Ιεράπετρας Κρήτης, μαζί με κατοίκους της περιοχής, στις «διαρροές» για το κλείσιμο - συγχώνευσή του, στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού των δαπανών» που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Στο πλευρό τους στάθηκαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος ή υποβάθμισης δομών Υγείας στον νομό Λασιθίου» και ζητώντας την ενδυνάμωσή τους με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. «Ζητούμε επίσης την ανάκληση των αναστολών εργασίας και την επιστροφή των συναδέλφων μας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ», σημειώνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Νοσοκομείου - ΚΥ Ιεράπετρας, Νοσοκομείου - ΚΥ Σητείας.

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ

«Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία του νομού» στηρίζει η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας δεν περισσεύει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε στο Λασίθι! Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού! Ούτε σκέψη για κλεισίματα - συγχωνεύσεις δομών Υγείας και κλινικών!

Τα νοσοκομεία και τα ΚΥ του Λασιθίου, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας, στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις που επιδεινώθηκαν με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας και τα τεράστια κενά που η κυβέρνηση δημιούργησε!».

«Η θέση του ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν είναι η μόνη που είναι σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών οικογενειών. Ενα σύστημα Υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, όπου η Υγεία θα είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό που θα προσφέρεται σε όλους δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του λαού, οι οποίες τώρα θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ