Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιφασιστική διαδήλωση στη Ρώμη

Περίπου διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, σε μια πανεθνική αντιφασιστική διαδήλωση που οργάνωσαν οι τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της χώρας (CGIL, CISL, UIL).

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ πια φασισμός» και βασικό αίτημα την άμεση διάλυση και απαγόρευση κομμάτων και οργανώσεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον φασισμό, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαν Τζοβάνι, φτάνοντας στη Ρώμη απ' όλη την Ιταλία, με οκτακόσια λεωφορεία, δέκα τρένα και ειδικές αεροπορικές πτήσεις από τη Σικελία και τη Σαρδηνία.

Η διαδήλωση έγινε ως απάντηση στην επίθεση νεοφασιστών στα γραφεία της CGIL στην ιταλική πρωτεύουσα πριν από δυο βδομάδες, ύστερα από διαδήλωση αντιεμβολιαστών.

Σε προσπάθεια να «ξεπλύνουν» τις ευθύνες των αστικών κομμάτων, της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού συστήματος που στηρίζουν, για την ενίσχυση του φασισμού, αλλά και ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών την Κυριακή, στην αντιφασιστική διαδήλωση συμμετείχαν στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο Ενρ. Λέτα, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζ. Κόντε, ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Λουίτζι Ντι Μάγιο κ.ά.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Λέγκα, Μ. Σαλβίνι, σχολίασε την κινητοποίηση λέγοντας πως... «ευτυχώς, πλέον δεν υπάρχουν φασίστες» και ότι «για την Ευρώπη, ο μόνος, πραγματικός κίνδυνος είναι η ισλαμική τρομοκρατία»...

  • Στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών που έγιναν χτες και προχτές σε δήμους της Ιταλίας, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll, σε Ρώμη και Τορίνο υπερισχύουν οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ στην Τεργέστη το αποτέλεσμα θεωρούνταν μέχρι χτες το απόγευμα αβέβαιο. Η συνολική προσέλευση στις κάλπες δεν ξεπέρασε το 33,3%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ