Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΝΕΠΑΛ
Αυξάνονται οι νεκροί από τις μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις

Πλημμυρισμένο χωριό στην Ουταραχάντ
Πλημμυρισμένο χωριό στην Ουταραχάντ
Αντιμέτωπος με τις τραγωδίες που προκαλεί η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας σε ένα από τα ισχυρότερα και πολυπληθέστερα καπιταλιστικά κράτη του πλανήτη βρίσκεται ξανά ο λαός στην Ινδία, με τις νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν δεκάδες θανάτους και τεράστιες καταστροφές.

Στην πολιτεία Ουταράχαντ, στα βόρεια της χώρας, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα καταμετρημένα θύματα φτάνουν τα 46, ενώ πάνω από 11 αγνοούνται. Αλλά και στα νότια, στην πολιτεία Κεράλα, οι αρχές έκαναν λόγο για άλλους 40 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Στην περιοχή Κοταγιάμ της πολιτείας, τα ορμητικά νερά παρέσυραν ολόκληρα σπίτια, στην πλειοψηφία τους χαμόσπιτα της φτωχολογιάς που ζει μέσα στην εξαθλίωση. Καταστροφικές κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή Ιντούκι, όπου ποτάμια ξεχείλισαν και παρέσυραν γεφύρια που συνδέουν μικρά χωριά.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχές στην Κεράλα επέλεξαν να ανοίξουν φράγματα, εκτιμώντας ότι έτσι θα προκληθεί μικρότερη ζημιά. Οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών ανακοινώθηκε ότι θα ειδοποιούνταν για να εκκενώσουν τα χωριά τους, ωστόσο είναι άγνωστο αν και πώς θα στηρίζονταν, τόσο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης όσο και με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους...

Στο γειτονικό Νεπάλ, οι αρχές είπαν ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 31 άνθρωποι και τουλάχιστον 43 αγνοούνταν.

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΚΚΕ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Ινδίας και το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), σημειώνοντας τα εξής:

«Σύντροφοι,

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις που συμβαίνουν στη χώρα σας και μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 80 ανθρώπους.

Εκ μέρους των Ελλήνων κομμουνιστών, παρακαλούμε να μεταβιβάσετε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές, τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και τη στήριξή μας στους οικείους των αγνοουμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ