Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Συνεχίζει την αφωνία υποταγής στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς

Για ακόμη μία φορά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Οκτώβρη, τόσο η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις επέλεξαν να εκφράσουν μέσα από τη σιωπή τους τη στάση υποταγής που έχουν υιοθετήσει απέναντι στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αυτοί υλοποιούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, εκθέτοντας έτσι τον λαό σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης αιτήθηκε να συζητηθούν στη συνεδρίαση η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, ο ελλιμενισμός του αμερικανικού πολεμικού πλοίου για μεταφορά πολεμικού υλικού καθώς και οι επιπτώσεις όλων αυτών στον λαό και να λάβει με ψήφισμά του ξεκάθαρη στάση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σάββα Δευτεραίου, κανένας άλλος δεν πήρε θέση, ούτε ο δήμαρχος ούτε κανένας επικεφαλής παράταξης ή άλλος δημοτικός σύμβουλος. «Η αφωνία είναι συμφωνία υποταγής», σχολιάζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», και προσθέτει πως «πέρα από τις φωτογραφίσεις με τους ΝΑΤΟικούς στο λιμάνι, τις βόλτες με τα ελικόπτερα και όλες τις διευκολύνσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο ποτέ δεν συζήτησε το θέμα. Αντίθετα κουκουλώνεται και καλλιεργούνται αυταπάτες στον λαό περί ασφάλειας και ανταποδοτικών ωφελειών».

Στην τοποθέτησή του ο Σάββας Δευτεραίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για τις βάσεις μετατρέπει επ' αόριστον την περιοχή μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και στόχο των αντιπάλων τους.

(...) Με τη συγκεκριμένη Συμφωνία, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στην Αλεξανδρούπολη, βάζοντας στο στόχαστρο τις στρατιωτικές, λιμενικές, ενεργειακές και άλλες υποδομές της περιοχής».

Πρόσθεσε πως η ανανέωση της Συμφωνίας «δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας ούτε με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας, αντίθετα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους αντιποίνων από χώρες που η πολεμική προετοιμασία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας στρέφεται εναντίον τους», αναφέροντας τις αντίστοιχες δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων.

Τόνισε πως οι σχεδιασμοί αυτοί υπηρετούν συμφέροντα μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων, στους οποίους παραδίδονται οι υποδομές και ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τα περιβόητα «ανταποδοτικά οφέλη» που προπαγανδίζονται για να εξασφαλιστεί η στήριξη ή η ανοχή του λαού σε αυτούς τους σχεδιασμούς «χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς», θυμίζοντας την πρόσφατη αρνητική πείρα των «ανταποδοτικών» του αγωγού TAP.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ