Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

INTIME NEWS

Κηδεύεται σήμερα, Τετάρτη, στις 2 μ.μ., η Φώφη Γεννηματά, που «έφυγε» προχτές από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών, έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαγνώστηκε υποτροπή του καρκίνου, με τον οποίο έδινε μάχη για πολλά χρόνια.

Η κηδεία της θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη, ενώ με απόφαση του πρωθυπουργού έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για σήμερα, Τετάρτη. Η σορός της θα τεθεί από τις 10 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 2 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Για τον θάνατό της σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια, ενώ η Βουλή ανέστειλε τις εργασίες της για μια βδομάδα σε ένδειξη πένθους για την απώλειά της.

Η Φώφη Γεννηματά είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοέμβρη του 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών, δύο κοριτσιών και ενός αγοριού. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α' Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλη του 2000. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Το 2002 εξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά. Τον Οκτώβρη του 2009 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στις 15 Ιούνη του 2015 εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το 2017 ανακοίνωσε τη δημιουργία του πολιτικού φορέα ΚΙΝΑΛ, του οποίου υπήρξε επικεφαλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ