Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, μόνιμη δουλειά για όλους

Καθημερινές στάσεις εργασίας εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν», αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις 36 εργαζομένων στη φύλαξη του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία περίπου 6.500 εργαζόμενους στη σίτιση, στη φύλαξη και την καθαριότητα, προκειμένου να διευρυνθούν οι ΣΔΙΤ στο «νέο ΕΣΥ» με τα γνωστά αποτελέσματα: Απληρωσιά, χαμηλοί μισθοί, εργοδοτική τρομοκρατία, υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας.

Στο «Αττικόν», όπως υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων, ετοιμάζονται 36 απολύσεις, κι αυτό «όταν όλοι αναμένουν νέο κύμα πανδημίας. Οταν ήδη στο νοσοκομείο έχουμε νέες εστίες διασποράς σε ασθενείς κι ενώ το επισκέπτονται χιλιάδες καθημερινά σε τακτικά ιατρεία, συνοδείες ασθενών, εξωτερικές επισκέψεις, κυβέρνηση και διοίκηση θέλουν να διώξουν και τους λίγους συναδέλφους που ελέγχουν την είσοδο με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οταν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν στεγνώσει, κυβέρνηση και διοίκηση καλούν τους εργολάβους με διπλάσιο κόστος για το Δημόσιο και διπλάσια κέρδη για τους τελευταίους», τονίζεται.

Το Σωματείο θα προκηρύξει καθημερινές στάσεις εργασίας (7 - 10 π.μ.) εάν δεν ανακοινωθεί η ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων με ΣΟΧ μέχρι τις 29/10/21, ενώ υπενθυμίζει ότι «ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε ότι σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα δεν είναι για μονιμότητα - είναι δηλαδή για μαύρη εργασία στους εργολάβους ή για ελαστικές σχέσεις. Με το "νέο ΕΣΥ" αυτό θα επιβληθεί και σε άλλους κλάδους». Και απαιτεί καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη δουλειά για όλους. Εξω οι εργολάβοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ